Skip to main content

Flotte resultater i London

Fægteklubben Trekanten var i London denne weekend for at fægte junior world cuppen Eden cup og senior satellit world cuppen Leon Paul Cup. Den danske delegation bestod af Søren Johansen, Alexander Tsoronis og til satellit-stævnet kom også Filip Kiil – med som træner var Malte Trier Mørch.

Tendensen med at world cup stævnerne er blevet hårdere efter at FIE har reduceret antallet af stævner, holdt i London. Her var rigtig mange dygtige fægtere og blandt andet kom den franske delegation for første gang i mange år. Juniorstævnet blev fægtet om lørdagen og her vandt både Alexander og Søren fire kampe og tabte to. Det var lige præcis ikke godt nok til at gå direkte til de 64. så der skulle kæmpes i top 128 i stedet. Her kom begge Trekantenfægterne godt for start. Alexander vandt over en ret ukendt italiensk fægter, men Søren skulle dog møde en langt mere frygtindgydende fægter – Jerry Chang fra USA. Chang er normalt en fægter som mange har svært ved at vinde over og kommer jævnligt meget langt. Så Søren var forberedt på stor modstand. Det gjorde også at Søren vandt og kom videre i fin stil til top 64.


Alexander skulle i top 64 fægte imod den meget talentfulde Mati Hari fra Ungarn. Hari er en fægter der nyder stor respekt overalt i fægteverden og Alexander var klar over at han skulle yde sit bedste for at vinde. Det var også præcis hvad Alexander valgte at gøre og kom sikkert videre til top 32 med cifrene 15 – 10. Søren skulle møde Leon Haagman fra Holland og også her viste Søren sin fine form og vandt 15 – 6.

CIMG4406web

En glad Søren Johansen efter at have vundet over Jerry Chang fra USA

I top 32 er der kun meget dygtige og velfægtende fægtere tilbage. Søren skulle møde den tidligere italienske verdensmester Carozzo og Alexander skulle fægte verdensranglistens nummer et, Willette fra USA. Begge Trekantenfægterne måtte se sig slået og endte med placeringerne 29 og 30. Søren og Alexander kan dog være godt tilfredse med at have slået to meget dygtige fægtere og slutte i top 32. Næste udfordring bliver nu at tage kampen op med fægtere, som Carozzo og Willette. En opgave både Søren og Alexander glæder sig til at komme i gang med.

Søndagen stod på senior satellit. Her endte vores fægtere med Alexander på en flot 12 plads, Søren blev 31 og Filip blev nummer 62.

Næste junior world cup vores fægtere skal deltage i bliver til januar i Lignano tæt på Venedig. Næste satellitstævne bliver Trekanten International den 26. – 27. marts.

Fægteklubben Trekanten
Ryparkens Idrætsanlæg
Lyngbyvej 104
2100 København Ø
Danmark

Telefon: +45 39 27 13 13
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.