Skip to main content

Dansk fægtetalent i top 8 til Ungdoms-OL i Singapore

alexander_olEt af dansk fægtesports allerstørste talenter, den 17-årige fleuret-fægter Alexander Tsoronis fra Fægteklubben Trekanten fik en flot 8. plads til Youth Olympic Games (Ungdoms-OL) som blev afholdt for første gang nogensinde den 14.-26. august 2010 i Singapore.

Efter en noget usikker start, hvor Alexander Tsoronis havde svært ved at finde rytmen, fægtede han sig til en plads i top 8. Med blot 1 sejr ud af 6 mulige, skulle han møde Choi fra Hong Kong. Her fandt Alexander dog sin sædvanlige stil og slog uden problemer Choi med cifrene 15-9. Dermed var en plads i kvartfinalen sikret.

I kvartfinalen skulle Alexander møde Europa ranglistens nummer 1,  tyrkiske Babaoglu. Det var desværre en for stor mundfuld og Alexander måtte se sig slået med cifrene 9-15.

Alexander udtaler: ”jeg er selvfølgelig skuffet og rigtig ærgerlig over at jeg ikke fandt rytmen i min fægtning på så vigtig en dag, men det har været meget lærerigt, og det er en erfaring som jeg bestemt kan bruge i min træning frem mod kommende mesterskaber, og som jeg også på det mentale plan kan arbejde videre med.”

Til trods for at Alexander ikke indfriede sit mål om en medalje, så viste fægtningen dog, at hans niveau er blevet væsentligt hævet under det sidste års målrettede og intensive træning af hans to trænere Ferenc Toth og Malte Trier Mørch i Fægteklubben Trekanten. Og med en top 8 placering til både Ungdoms OL og til VM har Alexander vist, at denne fremgang er stabil og dermed er der potentiale til yderligere internationale topresultater.

Fægteklubben Trekanten
Ryparkens Idrætsanlæg
Lyngbyvej 104
2100 København Ø
Danmark

Telefon: +45 39 27 13 13
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.