Skip to main content

Brendow Cup Tyskland.

crew tyskland

Fredag den 29. september 2017 drog en lille skare Trekanten-fægtere med forældre og Malte til Ruhr-området i Tyskland, hvor Moers ligger. Vi kørte i tre forskellige biler på tre forskellige tidspunkt med tre gang forskelligt tidsforbrug. Den første delegation var 10 timer undervejs, næste delegation 11 timer og den sidste 7 timer. Derudover afprøvede den fjerde delegation flyruten København-Düsseldorf-København med stor tilfredshed.

 

Sidste år havde vi også Brendow Cup på stævnekalenderen, men ingen os kom af sted til turneringen. I år skulle det så være. Da det er et regionalt udtagelsesstævne til de tyske mesterskaber og for kadetterne til deltagelse i de europæiske Cadet Circuits, er det et pænt stort stævne med god fægtekvalitet. Der er alle grupper fra de yngste miniorer til de voksne seniorer.

Samlet set var det er veltilrettelagt stævne, der blev godt afviklet i gode rammer og med generelt gode dommere. Det blev også til en masse god fægtning og til nogle gode resultater.

Lørdag startede Amir, Christopher Horn og Jonas K i kadetgruppen (A-jugend) med 61 fægtere. Der blev fægtet én puljerunde og derefter direkte udslagning. Amir lå nr. 20 efter runden med 4 sejre og to nederlag, Christopher kom ud som nr. 21 ligeledes efter to sejre og to nederlag og Jonas kom ud som nr. 1 efter at have vundet alle sine kampe. 56 gik videre og der blev kæmpet en ufuldstændig top 64. både Amir og Christopher vandt deres første udslagning i sikker stil. På baggrund af det flotte puljeresultat sad Jonas over. I top 32 kampen vandt han sikkert over en fægter fra Bonn mens Amir slog en hollænder ud. Christopher måtte imidlertid se sig slået af en fægter fra Duisburg, som senere endte som nr. 2 og som vi faktisk kender godt fra vores sommerlejr. I top 16 sluttede det desværre for både Amir og Jonas. Samlet resultat blev Jonas nr. 9, Amir nr. 16 og Christopher nr. 21.

Anden gruppe til at starte lørdag var B-jugend (Dreng/pige), hvor Marie W-P deltog. Det var et noget lavere deltager antal men trods alt 13 stk. 12 gik videre efter pujlerunden og der blev fægtet med repêchage. Marie vandt alle sine kampe i puljerunden og kom ud som nr. 1. Første kamp for hende var i top 8, som hun vandt uden problemer. Efter en del ventetid fulgte en ny top 8 kamp med samme resultat. Semifinalen blev lidt for spændende men heldigvis var det Marie, der gik som sejrskvinde med cifrene 10-9 (der fægtes kun til 10 i udslagningen i disse årgange). Finalen vandt Marie dog sikkert 10-4. Dagens første guld var hjemme.

Hos Puslinge (Schüler M) stillede Frode V op. Modus var samme som hos B-jugend, dvs en puljerunde med udslagning og repêchage. Frode vand 3 ud af 4 kampe og lå 6 efter puljerunden. Frode vandt sin første udslagning suverænt 10-0. Herefter fulgte 2 top 8 kampe, som Frode også vandt. Så var det endelig tid til en semifinale og her blev det lidt mere spænende, men det lykkedes Frode at få sejren i hus 10-7. Finale startede meget tæt, men ved 4-4 trak Frode fra vandt sikkert 10-4. Dagens anden guld var hjemme.

Gustav K afprøvede flyruten København-Düsseldorf-København og kom frisk og udhvilet til start i miniorer (Schüler J), som var stævnets mindste gruppe med kun 6 deltagere. Gustav har jo ikke fægtet så længe endnu, men han gik til den og vandt 4 ud af de 5 kampe, hvorefter han var rangeret som 2 efter puljerunden. Dermed var Gustav direkte i semifinale og den vandt han sikkert 10-4. I finalen mødte han den venstrehåndet polak, som han havde tabt til i puljerunden. Gustav kæmpede bravt, men det er lidt svært lige at lære at gå efter flanken, når man ikke har prøvet det før, så Gustav måtte se sig slået 4-10. Men hermed var dagens sølv hjemme.

Søndag var det Maries tur til at starte først i kadet (A-Jugend) med 46 fægtere til start. 40 gik videre til direkte udslagning. Marie vandt 4 ud af 6 kampe og lå 14 efter runden. Det betød, hun sad over første udslagningsrunde og var direkte i top 32. Her havde hun en meget tæt kamp mod en tysker, som hun havde vundet over dagen før ret sikkert, men tyskeren havde besluttet sig for at give den max gas og det gjorde hun. Heldigvis kunne Marie tøjle tyskeren og vandt 15-13. i top 16 kampen ventede så dagens nr 3 efter puljerunden. Hun var dog ikke det store problem for Marie, der med godt temposkifte og godt grundarbejde vandt 15-3. Desværre måtte Marie se sig besejret i kvartfinalen af dagens kommende sølvvinder. Marie kæmpede godt, men resultatet blev 10-15. det blev samlet set til en 7 plads til Marie.

For Christopher og Jonas bød dagen på B-jugend (Dreng/pige). Der var 26 starter og blev fægtet 2 puljerunder med repêchage. Christopher vandt 3 ud af 4 i første omgang og vandt alle i anden puljerunde. Jonas vandt i begge puljerunder alle sine kampe. Dermed lå Jonas nr. 3 efter puljerunderne og Christopher nr. 5, hvorefter de begge sad over første udslagning. I top 16 vandt de begge sikkert deres kampe. I den første runde top 8 kampe måtte Christopher se sig slået og han skulle nu ud i repêchagen. Denne vandt han dog meget sikkert 10-1. I den nye runde af top 8 kampene, skulle både Christopher og Jonas møde samme modstandere som før. I Jonas kamp blev resultatet det samme - og Jonas var dermed i semifinalen. Christopher gav den gas, men tabte desværre meget knebent 9-10. Jonas gik uden større besvær videre til finalen, hvor han dog måtte se sig slået af en hollænder, som vi desværre kender alt for godt fra bl.a. Ter Apel. Men dagens eneste metal var dermed hjemme.

Dagens sidste deltager var Amir, der stillede op i junior med 31 starter, hvor 25 gik videre. Amir havde en hård puljerunde og vandt kun 1 kamp, men han klarede lige cuttet med en 25. plads efter puljerunden. Desværre skulle han så møde dagens nr. 8 efter puljerunden og dette var en lidt for stor mundfuld for Amir, der måtte se sig slået med cifrene 6-15.  

Samlet set har det været en rigtig god tur med masser af udfordringer for vores unge fægtere. Det er helt klart et stævne, som er værd at besøge igen og for kadetterne kan det bruges som et godt opvarmningsstævne til cadet circuits. Da alle årgange fægter (dvs inkl. senior) og da det virker til, at der også er god kvalitet i disse årgange, kunne det også være værd at overveje for flere af vores fleuret fægtere at deltage.

Der skal lyde en stor tak til Malte for god coaching og godt selskab som altid. Derudover en tak til Carsten Horn for at have arrangeret turen så fint for os alle. Endelig skal Christopher, Jonas og Amir også have en stor tak for at træde til som ekstra dommere og dermed hjælpe med at få afsluttet stævnet en lille smule hurtigere. 

Fencing Club Trekanten
Lyngbyvej 104
2100 Copenhagen OE
Denmark

Phone: +45 39 27 13 13
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.