Store danske seniorresultater i Paris (OPDATERET)

Arkiveret under Stævneresultater

Paris Thomas og Conrad

For første gang i mange mange år lykkes det for to danskere at kæmpe sig i top 64 ved det samme senior fleuret world cup. Thomas Berg og Conrad Kongstad var de to velkæmpende danske fægtere, der begge er fra Fægteklubben Trekanten, som i dag kom videre til top 64. 

Conrad var den første i ilden og skulle møde en af verdens absolut bedste fægtere, russeren Timur Safin. Det blev en ekstremt spændende og velfægtet kamp, som desværre endte med snæver russisk sejr 15-13. Cornad fik dog vist at han kan fægte på absolut højeste internationale niveau, og var ved godt mod efter kampen. Safin gik hen og vandt en sølvmedalje senere på dagen.

Thomas vandt sin første kamp imod endnu en russer, Dmitry Trofimov. Thomas kæmpede godt og kom hurtigt foran. Kampen sluttede til dansk sejr 15-9. Derefter skulle Thomas møde italieneren Giogio Avola, som hører til de aller bedste italienske fægtere. Det blev også en god kamp, men flere tætte aktioner blev dømt til italiensk fordel, og blandet andet derfor fik Avola oparbejdet en føring som Thomas ikke fik lukket. Kampen sluttede 15-10.
Det er historisk set en sjældenhed at Danmark har en fægter i top 32, men det er også mange år siden at en dansk fægter har vundet tre eliminationskampe i træk ved et world cup. Conrad og Thomas slutter på henholdsvis 62. og 28. plads.

Du kan læse mere om de andre danske resultater på individuel fleuret længere nede i artiklen.

På hold skulle det danske hold bestående af Kolja Dahlin, Thomas Berg, Conrad Kongstad og Julius Sørensen møde Tyskland i første kamp. Danmark havde den absolut laveste rankning ved stævnet, idet Danmark næsten ikke har fægtet hold over de sidste mange år. På papiret så Danmark ud til at være en nem modstander for det tyske hold, der blandt andet bestod af den firedobbelte verdensmester Peter Jopich. Kampen blev dog en ægte gyser, hvor Tyskland flere gange fik oparbejdet en føring. Som dog igen og igen blev lukket af danskerne. kampen var helt åben til det sidste, men sluttede med tysk sejr 45-41. Det danske hold viste store fægtekompentencer og kan være stolte af at fægte lige op med et stærkt tysk hold, der næsten kvalificerede sig til OL.
Det lover godt for det målrettede talent/elitearbejde der findes i Trekanten. Nu skal fægterne hjem og arbejde videre med klubbens sportschef Laurence Halsted, hvor alle videoerne, som blev optaget under stævnet, skal ses igennem. Sådan at fægterne er endnu mere klar til næste stævne. Som for Conrads vedkommende er allerede næste weekend hvor han skal til sin karrieres sidste junior world cup i Aix-en-Provence.

Har du glemt mig?

Arkiveret under Nyheder

Har du glemt noget i klubben? Se det her og når du kommer i klubben. 

Ikke afhentet glemt tøj m.v. gives til velgørenhed efter  den 31. januar 2017.

Team Trekanten til Danmarksmesterskab for kadetter og juniorer

Arkiveret under Stævneresultater

Team Trekanten til DM hhv. lørdag og søndag

2017 DM dag1foto 2

Stort tillykke til alle fægterne med de flotte præsentationer og resultater. 
I alt blev det til 12 medaljer heraf 4 guld, 4 sølv og 4 bronze.

Tillykke til klubbens Danmarksmestre 2017:
Alexander Brøndum på fleuret kadet
Jakob Brandt Lang på fleuret kadet
Conrad Seibæk Kongstad på både fleuret og kårde junior

Tak til trænere og hjælpetrænere og de mange frivillige hjælpere som dommere (Malte, Natalia, Augusta, Ken Martin, Kolja, Thomas, Julius, Casper) og til alle andre for opmuntring ved posterne, kage og for at være med til at gøre det til nogle dejlige timer med fægtning i Kalunborghallerne.
Også tak til Kalundborg fægteklub for en god afvikling af DM.