Undervisningsforløb til Åben Skole i FÆGTNING

Sportsfægtning er en moderne OL-idrætsgren, der har meget at tilbyde sine udøvere. Fægtning er udfordrende og god motion, og eleverne får stimuleret en lang række færdigheder såsom koordination, præcision og balance, koncentration og fokus, smidighed og styrke, strategisk sans og beslutningsevne. Fægtning er en individuel sportsgren, men den kan ikke dyrkes alene - fægtning har derfor også noget at byde på inden for læring og udvikling af sociale kompetencer, selvdisciplin og samarbejde.

Fægteklubben Trekantens fægtning i Åben Skole-regi er tilpasset de idrætsfaglige fællesmål på de respektive klassetrin. Fægtningens specifikke teknik introduceres som idrætsudøvelse, og fægtetræningen sættes i relation til begreber som grundform, krop, træning, sundhed og trivsel. Fægtningens særlige idrætskultur, lange historie og terminologi (fransk) introduceres også.

Vi arbejder med opvarmning, aldersrelateret fysisk træning, øvelser i par og grupper, benarbejde og teknik med våben. Der bliver masser af fægtekampe, små turneringer og korte individuelle såkaldte lektioner.
Vi foretrækker at arbejde i dobbeltlektioner, altså 2 x 45 min., for at sikre fornuftig opvarmning, tid til de forskellige fægteelementer, afrunding med en hensigtsmæssig cool-down og perspektiverende læringspunkter samt evaluering.

Vores trænere har alle en lang fægtebaggrund og bred erfaring med undervisning. Forløbene tilrettelægges og superviseres af vores B&U-ansvarlige træner Malte Trier Mørch, der er Diplom-træner, assisterende landstræner, skolelæreruddannet med idræt som liniefag og medforfatter på Dansk FægteForbunds nye bog om aldersrelateret træning inden for fægtning.

FORLØB
Vi kan tilbyde forløb á 5 eller flere dobbeltlektioner pr. klasse / hold (max. 24 elever).
Vi kan tilbyde forløb på skolen (vi har klassesæt (våben, masker, veste) til 24 elever, (bedst egnet til de yngre klassetrin) eller forløb på vores fægtesal i Ryparkens Idrætsanlæg, for alle klassetrin.
Ved samtidige forløb på samme klassetrin (indskoling / mellemtrin / udskoling) på flere skoler tilbyder vi at arrangere en afsluttende fælles turnering for alle fægterne i fægteklubben i Ryparken.

BETINGELSER
Træningerne forestås af foreningsinstruktør og lærer i samarbejde, og aftalen godkendes af skolelederen og af FKTs formand.
Pris: kr. 500,- pr. dobbeltlektion.
FKT søger sammen med skolen Kbh Kommunes Samarbejdspulje om tilskud.

KONTAKT
Projektleder Miriam Feilberg mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Tlf: 2244 1452

Fægteklubben Trekanten er Danmarks største fægteklub, grundlagt i 1929, og en klub med tilbud for alle aldre og niveauer. Klubben holder til i en purpose-built fægtesal i Ryparkens Idrætsanlæg.

Fægteklubben Trekanten
Ryparkens Idrætsanlæg
Lyngbyvej 110
2100 København Ø
Denmark
Telefon: 39 27 13 13
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.