Skip to main content

Moderne Femkamp

Hvad er Moderne Femkamp?
Den Moderne Femkamp er en olympisk sport der består af fem discipliner:

  • Fægtning på kårde
  • Pistolskydning
  • Svømning
  • Løb
  • Ridning - springning

Deltagerne får point for deres præstationer i hver af de fem discipliner efter forskellige regler for de enkelte discipliner. Deltageren med det højeste pointantal har vundet konkurrencen. En god præsentation i alle discipliner kan betyder at man kan vinde konkurrencen uden at vinde én eneste disciplin. Det gælder altså om ikke have nogen dårlige discipliner. Den bedste allround atlet vil kunne vinde en konkurrence og derfor er en FEMKÆMPER den perfekte atlet både fysisk og psykisk pga. sportens alsidighed.

Mange deltager kun i de fire discipliner: fægtning, pistolskydning, svømning og løb. De kaldes for FIREKÆMPERE og konkurrerer sammen med femkæmperne om sejren i Firekamp. Først senere begynder de fleste at træne i ridning, hvis de da ikke kommer fra ridesporten ind i Moderne Femkamp og så skal lære f.eks. fægtningen fra bunden. Man rider ikke på egne heste. Deltagelse i stævner sker på heste der stilles til rådighed af stævnearrangøren.

Fægtning er en nøgledisciplin i Moderne Femkamp. Er man ikke fægter på højt niveau vil man ikke blive elitefemkæmper eller elitefirekæmper.

Den moderne femkæmper er den perfekte olympiske atlet symboliseret ved de fem olympiske ringe der står for de 5 discipliner

Trekanten afholder årligt mindre 4-kamps stævner, både som træning for brede og elite samt for folk som gerne vil prøve kræfter med sporten.

Hvis du er interesseret i sporten er du meget velkomme til at kontakte klubbens femkampansvarlige Frederik Lemche på 40 88 20 90 efter kl 16.00 i hverdagene.

 

Fægteklubben Trekanten
Ryparkens Idrætsanlæg
Lyngbyvej 104
2100 København Ø
Danmark

Telefon: +45 39 27 13 13
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.