Skip to main content

Ungdoms OL er slut

oppening 2018 001
Åbningsceremonien ved Obelisco i Buenos Aires centrum

 

Det er sidste aften i OL byen, og det er tid til at reflekterer lidt over, hvad der er sket de sidste 16 dage her ved Ungdoms OL i Buenos Aires. Jonas og jeg har haft 16 fantastiske dage i det absolut bedste selskab, man har kunnet forestille sig. 
Den danske delegation blev ledet af Mikkel Øhrgaard som var "Chef de Mission" og hans tro hjælper Cecilie Hedegaard Bak, med titlen som "young change maker". De fik på bedste og fineste vis guidet og hjulpet hele den danske delegation til dels at yde sit bedste i de forskellige sportsarenaer, men fik også skabt en unik og tæt holdånd på tværs af alle sportsgrenene. 

delegation yog 2018
Den danske delegation med Kronprins Frederik i midten

Den danske delegation var på kun 12 atleter og var derfor blandt de absolut mindste delegationer.

- Jonas Winterberg-Poulsen - fægtning (fleuret) - vinder bronze
- Sif Nikoline Bendix Madsen - triatlon - vinder sølv (guld i kontinental stafet konkurencen)
- Stephanie Laura Scurrah Grundsøe - skydning (10m luft) - vinder guld
- Sofie Heby Petersen - cykling - vinder guld
- Mie Saabye - cykling - vinder guld
- Tazana Mikkel Kamanga - atletik (200m sprint) - bliver nummer 4 (Europas hurtigste tid ved OL)
- Alexander Young Andersen - cykling - bliver nummer 4
- Jacob Hindsgaul - cykling - bliver nummer 4
- Anne Normann - Golf - bliver nummer 6
- Nikolai Højgaard - Golf - bliver nummer 6
- Laura Lyck Larsen - karate  - bliver nummer 7
- Thomas Lolholm Jensen - roning - udgår pga. rygskade

LINK - RESULTATER VED YOG 2018

Som man kan se var der mange gode resultater i den danske trup. DIF har den politik at man kun sender de atleter med fra forbund, som har satset på ungdoms OL. De atleter der kommer med, har derfor alle kæmpet hårdt for at komme afsted og man sikre på den måde at alle er topmotiveret. Det betyder at Danmark slutter som den 35 mest vindende nation ud af 95. Men målt på antal deltagere, må Danmark ligge langt højere. Der var andre store nationer som Tyrkiet og Spanien der var til OL med en hær af deltagere, som klarede sig dårligere. Så i mine øjne har DIFs politik været meget succesfuld, og delegationen har virkelig vist sig at være af høj kvalitet. 

fest 2018
Afslutningsceremoni i Olympic Village

Der skal også lyde en stor tak til Argentina og især de frivillige, organisationen og borgerne i Buenos Aires. YOG 2018 var på alle måder en kæmpe succes. ca. 700.000 kom for at se de mange sportsgrene, og dermed var der en fuldstændig magisk stemning i alle venues. Til fægtning var der pakket med mennesker fra puljer til finaler. Der var stemning som man i bedste fald måske kun oplever til finalerne ved senior VM, og sådan var det i alle arenaer. Alle meldte om fulde huse. Skoleklasser kom i massevis og uden foran hallerne var der opvisning af sportsgrene og alle kunne prøve, som var det til kulturhavn i København. 
Sjældent har et OL oplevet en sådan folkelig opbakning og glæde. Det var rørende at være vidne til og en oplevelse der har gjort indtryk på os alle.

Se eller gense Jonas Winterberg-Poulsens dramatiske semi-finale og kamp om tredjepladsen 
LINK - OLYMPIC CHANNEL - FENCING

Det bliver underligt at tage hjem nu. Det bliver underligt ikke at dele morgenbord med atleter fra Samoa, Nepal og Cayman Island. Synet af en kæmpe bryder på 100 kg stå og grine sammen med bitte lille gymnast på 40 kg, dele pins med en fra Sydafrika og sidde på den sydlige halvkule og nyde forårssolen i oktober måned. 
Det var benhårdt for Jonas at kvalificerer sig til dette OL. Men sikke en oplevelse han fik - og jeg med. Det er med fornyet energi og glæde vi tager hjem. Der vil gå uger før alle indtryk har lagt sig, men sikkert er det at vi vi vender tilbage til den dragende OL verden. Foran os venter nye hårde udfordringer, men de sidste 16 dage har vist, at det er alle de hårde træningsaftner værd.

Tak til alle der hjalp Jonas og mig på vejen til OL i Buenos Aires.

ps.. hvis nogen måske tænker over hvor næste sommer ungdoms OL i 2022 bliver afholdt, så kan jeg fortælle at det bliver i Dakar, Senegal. Så kære alle fægtere født i 2005, nu er det bare om at komme til fægtetræning og spise jeres grøntsager, så i er klar på pisten i 2022.

Det bliver det første OL på det afrikanske kontinent.

LINK - YOUTUBE - PRÆSENTATION YOG DAKAR 2022

senegal

 

Fencing Club Trekanten
Lyngbyvej 104
2100 Copenhagen OE
Denmark

Phone: +45 39 27 13 13
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.