Skip to main content

Pock, Kock, Friis, Jensen & Co. goes Veteran EM 2009

vetem09Når man er fyldt 40 år, erhverver man sig til at retten til at kalde sig veteran i fægtesporten. Og med denne titel følger muligheden for at deltage i EM for veteraner, som i år blev afholdt ved den turkisgrønne Balaton-sø i Ungarn. Den danske delegation bestod af fægterne Erik Pock, Jørgen Kock, Peter Friis og Lene Jensen Co. var deltagernes familier, da vi greb chancen og kombinerede EM med en 10-dages ferie i Ungarn.

Vi kom alle vel frem til Budapest ? eller dvs. alle undtagen Jørgen og Peters fægteudstyr, som var sporløst forsvundet efter bagageindleveringen i Kastrup. Vild opstandelse, men vi var fortrøstningsfulde, der var jo flere dage til de skulle fægte, og hvor svært kunne det være for lufthavnen at genkende en fægtetaske, og få den eftersendt?


Efter en dags sightseeing i Budapest gik turen til Balatonsøen, hvor vi i herligt sommervejr blev indkvarteret på et hotel i en smuk, gammel herskabsvilla ikke så langt fra fægtehallen. Jeg var første dansker i kamp på fleuret. Desværre gik det ikke særligt fantastisk, og jeg lovede mig selv at tage revance på kårde for at redde min ære. Dette lykkedes over al forventning, og jeg måtte endnu en gang konstatere, at jeg opnåede en bedre placering på kårde end på fleuret, som jo ellers er 'mit' våben. Hmm - hvad kan man mon lære af det?

Så var det herrernes tur. Peter slog, som jeg selv, til på kården frem for fleuretten, og placerede sig i top 32. Og Pock & Kock slog i den grad til, og begge opnåede finalerundeplaceringer som nummer 7 på henholdsvis kårde og fleuret, hvilket blev fejret med øl og god ungarsk mad. Og man må sige, at Danmark med to top 8 placeringer ud af en delegation på kun 4 deltagere, fik markeret sig virkeligt stærkt på veteranfronten.

Ved feriens og EM's udgang kunne hele delegationen se tilbage på en god og vældig hyggelig tur, som alle (også delegationens yngste deltager Rasmus på 1 år) havde nydt. Men Jørgens og Peters udstyr - tja, det har vi ikke set noget til endnu. Så på det klassiske spørgsmål 'hvor var din spids?', når man ikke lige ramte træffeltet, kunne de begge med god samvittighed svare: 'Det ved jeg ikke. Sidst, jeg så den, var i Kastrup!'.

Lene Jensen

Fægteklubben Trekanten

Lyngbyvej 104
2100 København Ø
Danmark

Telefon: +45 39 27 13 13
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.