Skip to main content

Flotte junior og senior-resultater til Fægteklubben Trekanten

Fægteklubben Trekanten, der er Nordens største fægteklub, høstede flotte medaljer med junior DM i fægtning, som blev afholdt den 12.-13. maj 2012.

Guld på individuel fleuret blev vundet af Alexander Tsoronis, der går i 3. G. på Falkonergårdens Gymnasiums Team Danmark linje. Thomas Berg, ligeledes Trekanten vandt sølv, mens Kolja Dahlin (Trekanten) og Mikkel Rahbek (Hellerup) kom på en delt tredjeplads.

For den 19-årige Alexander var det sæsonens anden guldmedalje, da han den 4. maj blev senior Danmarksmester. Han vandt en tæt kamp med cifrene 15-13 over Phillippe Jørgensen fra Hellerup Fægteklub, som tidligere har vundet titlen 3 gange. Det var en stor præstation for Trekanten at få dette mesterskab i hus, og det er et tydeligt resultat af Trekantens senior eliteprojektet, som Alexander er en del af sammen med klubbens øvrige elitefægtere.

På fleuret-hold klarede Trekanten sig også godt til Junior-DM. De fægtede flot, men blev besejret af Hellerup i en spændende finale, og måtte derfor nøjes med en bronzemedalje.

På kårde vandt Trekantens piger årets guldmedaljer, da den 14-årige fægter Emilia Borrye vandt kårdefinalen over Hellerupfægteren Maria Donslund. Derefter vandt Trekantens pige-kårdehold sølv i en tæt kamp mod Hellerup. Kårde-fægtning er ikke normalt Trekantens stærkeste disciplin, men denne sejr viser at de seneste års styrkede indsats på kårde er ved at bære frugt.

Med Junior-DM slutter en lang fægtesæson med flotte resultater og placeringer til Fægteklubben Trekanten. Således er Alexander Tsoronis med en 52. plads bedst placerede dansker på verdensranglisten på junior-fleuret, mens den 16-årige Kolja Dahlin ligger på en 11. plads på europaranglisten i kadet-fleuret.

For mere information kontakt:

Trekanten, Presse ved Miriam Feilberg på 22 44 14 52 eller se www.trekanten.org

Fægteklubben Trekanten
Ryparkens Idrætsanlæg
Lyngbyvej 104
2100 København Ø
Danmark

Telefon: +45 39 27 13 13
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.