Skip to main content

Malmø Open 2013

Endnu en succesrig fægte weekend for Trekantens børne og ungdoms- kårde og fleuret fægtere.

Lørdag og søndag den 13. og 14. april blev en lang men også medaljerig weekend for de mange Trekantensfægtere. Der blev fægtet gode og meget spændende kampe med deltagere fra Sverige, Finland, Tyskland og Danmark, og det gav mulighed for at fægte mod nye ansigter (og selvfølgelig de gode velkendte). Turneringen fandt sted i Malmø.

Lørdagens konkurrencer var:

Fleuret U15 var der heftig aktivitet hele dagen, der blev fægtet drenge og piger i samme puljer og det gav nogle gode og spændende kampe. Efter en lang dag blev puljerne adskilt og der blev fægtet for at finde top 8.

Pige U15: Sol Grum-Schwensen fægtede sig til en 3. plads og  Petra Kjærsgaard  blev nr 8

Hos drengene endte det (og man fristes til at skrive som sædvanligt) med et sandt Trekanten opgør hvor Trekants fægtere placerede sig super flot og løb med næste alle medaljerne. Mange kampe og intens opgør om hvem der skulle gå hele vejen og på medaljeskamlen endte med Mathias Danckwardt som nr. 1, Sophus Landorph nr. 2 og Jacob Brandt Lang som nr. 3.

Anton Tietjen endte som nr. 14, Benjamin Jeiner på en 12 plads, Felix Caspersen 9nd. Plads, Maxim Valeur som nr. 8, Jonas Winterberg Poulsen 7nd plads.

Hos kvinderne på kårde U17 (Kadet) måtte Emilia Borrye se sig slået ud i 8 dels finalerne af den finske Sofia Tauriainen og hun placerede sig som nr. 8.

Kårde U13 (Mænd) mødte Rasmus Weirup en masse gode modstandere og han fægtede sig til en flot 5 plads

Efter en rigtig lang lørdag i Malmø, mødte en del af skaren fra lørdagens konkurrencer op igen samt enkelte nye ansigter til en super spændende fægtedag om søndagen.

Her er det næsten en gentagelse af lørdagens kampe, en masse fægtning og gode resultater til top motiveret Trekantsfægtere.

Hos Pigerne fordeler placeringerne sig således:

Fleuret U13 kom Naja Vaaben på en flot 2. plads.

Fleuret U17 vinder Martine Spanger-Ries en 1 plads

Kårde U15 får Emilia Borrye en flot 2 plads

Hos drengene var der også en masse spænding og Trekanten kunne endnu engang placere sine fægtere på toppen af medalje podiet. Placeringerne er som følger:

Fleuret U13 her kom Jonas Winterberg-Poulsen på en 1st. plads, og Luca Hansen fægtede sig til en 5. plads.

Fleuret U17 var der spænding lige til det sidste. Der var uden tvivl lidt træthed at spore hos de af fægterne der havde været i gang dagen før og Det blev Mathias Danckwardt og Conrad Kongstad, der gik hele vejen til finalen på herrekadet. Mathias førte stævnet både efter første og anden pulje og vandt alle sine udslagninger overbevisende. Conrad var også rigtig godt kørende, men var ude i en hård semifinale mod den vel-fægtende, venstrehåndede Albin Kajbjer fra Kalmar, som han "skyldte én fra sidst" i puljen. Conrad fik sat punktum for løjerne med 15-13 og smed sig derefter på gulvet med sidestik. Mathias havde været gennem en lang fægtedag om lørdagen også, så det blev en meget lige kadet-herre-finale, der efter en 12-9 føring til Mathias gik op til 14-14, hvor Conrad trak det længste strå og vandt 15-14.

Der ud over skal det nævnes at Jacob Brandt endte som nr. 9, Sophus Landorph som nr. 10, Maxim Valeur som nr. 14, Flex Caspersen som nr. 15 og Benjamin Jeiner som nr. 18.

God og rigtig lang fægte week-end i Malmø med en masse god hjælp fra hjælpetrænere, Josphina Lawson, Ken Martin og dommere, Tor Boesen, Kim Bruun, Malene Spanger, og Klaus Albert. En tak for jeres velvilje til at hjælpe til.