Skip to main content

Verden mødtes i Valby

Tak til fotograf Morten Juhl. Se flere billeder under teksten.

Med 305 tilmeldte fægtere fra i alt 30 nationer, var der i år talen om en rekord stor tilmelding til Trekanten International. Deltagerantallet dækkede tillige over en betydelig variation i forhold til tidligere år, idet der var færre B&U fægtere fra Danmark, og tilsvarende flere fægtere fra udlandet i mange af kategorierne.

 Lørdagen startede med senior/herrer. Der var oprindeligt 78 tilmeldte fægtere, men med 4 afbud blev der fægtet i 12 puljer. Alexander Tsoronis fægtede fænomenalt godt hele dagen, og han fik flere fine skalpe på sin vej til finalen, hvor han dog måtte se sig slået af en meget intelligent fægtende Laurence Halsted. Det lykkedes også for Thomas Berg at få world cup-point idet han blev nr. 5. Konkurrencens høje niveau taget i betragtning var dette et meget flot resultat fra nogle af vores bedste fægtere. 

I kadet/herrer var både Mathias Danckwardt og Sophus Landorph rigtig godt fægtende, og det blev til henholdsvis sølv og bronze både i TI og i nordisk mesterskab. 

I kategorien dreng-pige/piger fægtede Marie Winterberg-Poulsen, som stadig er førsteårs pusling, sig til bronze medalje i nordisk mesterskab, hvilket må siges at være noget af en præstation hendes unge alder taget i betragtning.

I puslinge/drenge var FKT helt suveræne idet Christopher Horn fik guld, Ruben Wilmont Jeiner fik sølv og Mikkel Gjaldbæk fik bronze både i TI og i nordisk mesterskab. 

I veteran klassen/damer blev det til en flot førsteplads til Lene Jensen. Desværre fik hun i sidste touche en måske alvorlig knæskade, og vi må bare håbe, at skaden viser sig ikke at være så alvorlig som frygtet og ønske hende en god og hurtig bedring. 

Søndagen startede med puslinge/piger, og her fægtede Marie Winterberg-Poulsen igen godt, hvilket gav hende en 3. plads i konkurrencen og en sølvmedalje i det nordiske mesterskab. 

I dreng-pige/drenge var det derefter storebror Jonas Winterberg-Poulsen’s tur. Vanen tro kom han i finalen, hvor han dog tabte til en stor russer i en ret lige kamp. Dette gav han, ud over en anden plads i TI, også guld i nordisk mesterskab, hvor Silas Scheelke Poulsen tillige havde fægtet sig til en bronze medalje.
I kategorien junior/herrer var Thomas Berg igen på spil, idet han med overbevisende fægtning kom hele vejen til finalen. Her kunne man bl.a. nyde: venstre hæl på baglinjen af pist/parade/riposte/
touché og andre Thomas Bergs specialiteter. Selve finalekampen, som blev vundet af Thomas, var en af de flotteste kampe ved dette års TI, og en værdig sæsonafslutningskamp for vores bedste fægtere, som har gjort det så godt i år.  

 

Dagen blev afsluttet med konkurrencerne i miniorer, og her fik Theo Schwartz in bronze medalje i nordisk mesterskab.

 

Med så mange gode udenlandske fægtere i de fleste kategorier er det fantastisk, at Fægteklubben Trekanten er med i toppen af de fleste konkurrencer. Efter mange års intens ungdomsarbejde er der, lige fra miniorer til veteraner, nu så mange gode fægtere, at de fleste andre klubber må blive lidt misundelige.

 

Samtidig bakkes klubben op af mange kompetente forældre, som med deres indsats gør, at vi er i stand til at afvikle et så stort arrangement på et højt professionelt niveau.

 

Vi kan godt være stolte af resultaterne fra Trekanten International 2015.

 

Fægteklubben Trekanten
Ryparkens Idrætsanlæg
Lyngbyvej 104
2100 København Ø
Danmark

Telefon: +45 39 27 13 13
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.