Skip to main content

Flot start for Danmark ved EM


Kolja Thomas Conrad EM
Det meste af det danske herrerfleurethold ved EM. Fra Venstre mod højre: Thomas Berg, Conrad Kongstad og Kolja Dahlin. Alexander Tsoronis mangler på billedet (Foto: Augusto Bizzi)

Senior EM i Novi Sad, Serbein blev skudt i gang lørdag den 16. juni, hvor de danske herrerfleuretfægtere var de første der skulle i kamp. Det blev en rigtig god dag for Thomas Berg der i sikker stil kom videre fra puljen. I udslagningskampene mødte Thomas først Ivan Komsic fra Kroatien. Det blev en overraskende hård kamp, som dog sluttede med cifrene 15-10 til Thomas. Derefter ventede den meget rutinerede polske fægter Leszek Rajski, og dette skulle vise sig at blive en hardcore gyser, hvor Thomas til sidste fik placeret et godt modangreb og hev sejren hjem 15-14.
Thomas mødte i top 16, den russiske fægter Alexey Cheremisinov. Russeren var i topform og vandt over Thomas 15-9. Cheremisinov blev senere på dagen europamester.

Alexander Tsoronis og Conrad Kongstad kom også videre fra puljen. Her løb Alexander ind i den tidligere olympiske mester Benjamin Kleinbrink fra Tyskland. Det blev en meget spændene og velfægtet kamp, hvor Alexander førte i starten af tredje periode. Den rutinerede tysker var formmæssigt lidt stærkere end Alexander, og satte en stærk slutspurt ind og vandt 15-12.

Conrad skulle møde den franske Maxime Pauty og kom hurtigt bagud. Conrad kæmpede sig tilbage i kampen, men franskmanden fik dog fægtet sig til en 15-7 sejr.

Kolja var kommet i en meget svær pulje og kæmpede med at finde sin bedste fægtning frem. Det blev langsomt bedre og bedre, men desværre var resultaterne ikke gode nok til et gå videre.

Du kan se resultaterne ved at klikke på linket nedeunder.
LINK - RESULTATER HERRERFLEURET EM

De danske fleuretdrenge skal fægte hold på tirsdag. Du vil som altid kunne følge klubbens fægtere på siden her.

Til sidst skal det nævnes at Patrick Jørgensen fra HFK, i dag fægtede sig til en flot top 8 placering og tabte kvartfinalen 15-14. Tillykke til Patrick med det gode resultat.

Alex vs. Kleinbrink
Alexander fægter her imod Keinbrink fra Tyskland (Foto: Augusto Bizzi)

Fægteklubben Trekanten

Lyngbyvej 104
2100 København Ø
Danmark

Telefon: +45 39 27 13 13
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.