Cadet Circuit i Thessaloniki

Arkiveret under Stævneresultater

Igen i år tog 6 fægtere og med Laurence som træner afsted til dejlige Thessaloniki for at deltage i Cadet Circuit stævnet. I år var der både individuelle puljer om lørdagen og holdfægtning om søndagen. Så det blev til en masse flot fægtning og nogle imponerende resultater. I det der fægtes med repecharge fra top 32 i den individuelle del blev der lige nogle ekstra eliminationskampe, som skulle fægtes også. Læs hele beretningen her

 

Bedste danske fleuretresultat i nyere tid

Arkiveret under Stævneresultater

Tokyo hold
Det Danske hold ved world cuppen i Tokyo - fran venstre mod højre: Conrad Kongstad, Alexander Tsoronis, Kolja Dahlin og Christian Pors

Danmark sluttede i helt i toppen som nummer 4 ved denne sæsons anden world cup stævne i Tokyo. Det er første gang i rigtig mange år at et dansk hold kommer så langt ved et world cup stævne. 
Den flotte fjerde plads var et resultat af tre stærke sejre i træk. Danmark mødte først Canada i top 32 - den vandt de danske drenge i sikker stil 45-32.
Det gav god tro på at dagsformen var i top, idet det canadiske hold bestemt ikke er dårligt. I top 16 ventede Italien, som er regerende verdensmestre. Der er, så vidt vides, ikke noget dansk hold der har slået i Italien inden for de sidste 50 år. Men denne søndag eftermiddag, udspillede der sig, hvad der kun kan kaldes en sensation i moderne fægtning. 
Det blev til en ufattelig spændene kamp som bølgede frem og tilbage, men hvor det danske hold aldrig kom alvorligt bagud og var flere gange foran. Ved niende og sidste kamp havde det danske hold opbygget en fem points føring 40-35 og Kolja Dahlin skulle ud og fægte sin sidste kamp imod Foconi. Det blev en gyser i verdensklasse og Foconi kom op på 43-43, men en meget kølig og fattet Kolja formådede til sidst at sætte to stærke aktioner ind - et angreb til 44 og en parade ripost til det afgørende 45. point.
Sejren var blevet mulig efter en kæmpe indsats fra hele holdet. Eksempelvis lykkes det Alexander Tsoronis at vinde over Giorgio Avola 8-3 i sjete kampe og Lorenzo Nista i syvende kamp 11-3, derefter tog Conrad Kongstad over og vandt yderligere 6-2 over Giorgio Avola i ottende kamp. Så man kan nemt fremhæve den ene store indsats efter den anden i kampen imod Italien.

LINK - YOUTUBE DANMARK VS. ITALIEN 
(Kampen starter ved 13-8 til Italien - desværrer følger kameraret ikke fægterne særlig godt, så mange gode aktioner mangler desværre)

God weekend for Trekanten i Bad Segeberg

Arkiveret under Stævneresultater

Bad Segeberg 2017
Julius Manz Thorbek fægter til venstre - vinder sølv på kadet, som er kategorien over sin egen (Foto: Line Vaaben)

I weekenden var en større gruppe af Trekantens fægtere til stævne i Bad Segeberg ved Lübeck. Vi spændte vidt: Den yngste af vores deltagere var født i 2008, den ældste i 1962. Der blev taget mange sejre og mange af vores fægtere havde kæmpestore glaspokaler med hjem:

Lørdag var de yngste fægtere og vores kadetter på pisterne. Pusling og miniorer blev slået sammen pga få deltagere, og Gustav Kähler, som deltog i sit første udenlandske stævne, fik sølv, mens Frode Vaaben tog guld. Vores kadetter kom rigtig langt i en gruppe med 23 deltagere: Steffen Gjaldbæk bronze, mens Julius Manz Thorbek, der fægtede over sin kategori kom i finalen. Han kæmpede til det sidste mod men tabte 8-15 efter meget spændende kamp. Amir Alimov tog en 6.plads, mens Mikkel Gjaldbæk, der også fægtede over kategori landede som nummer 9.


Søndag var det især Trekantens voksne fægtere, der var i aktion. Jakob Thorbek og Frank Ruszkai havde udenlandsk stævnedebut – tillykke med det! Alle kæmpede max, og resultaterne blev fine: Ken Martin vandt herrefleuretten efter en benhård finale. Frank tog en flot 17. plads, og Simon Jeiner, Jesper Brandt og Jakob Thorbek kom i top 32. Lene nappede en 5. plads, og så blev der endnu en medalje til Gjaldbækfamilien, da Mikkel tog en flot 3. plads i dreng/pige.

Unge, samt ældre blev coachet kompetent af træner Ken Martin, ind imellem hans egne kampe. Stærkt gået og tak til alle for en hyggelig klubtur.

Ken Martin træner
Ken Martin Ito Bruun var med som træner og fægtede selv søndag hvor han vandt guld (Foto: LIne Vaaben)

Gode resultater ved Rudersdal Open

Arkiveret under Stævneresultater

RUDER 1
Theo Swartz og Frode Vaaben ses her ved præmieoverrækkelsen for puslinge herrer (Foto: Morten Juhl)
 
I weekenden var Trekantens fægtere til det første B&U ranglistestævne i Rudersdal. Sæsonen kom forrygende godt i gang for vores fægtere med medaljer om halsen både lørdag og søndag:
 
Theo Schwarz vandt guld og Frode Vaaben bronze i pusling, mens 
Simon Quistgaard vandt guld på kårde i dreng-pige
Søndag vandt Mikkel Gjaldbæk guld i dreng-pige på fleuret og blev samtidig hædret som sidste års ranglistevinder. Oscar Skals vandt guld i kadet og Gustav Kähler fik bronzemedalje i miniorer. 
Malte var med som træner og både Jonas Karlsen og Christoffer Horn dømte mange kampe.
 
Tak for indsatsen til alle involverede sportsfolk og forældre.