Gode resultater ved Rudersdal Open

Arkiveret under Stævneresultater

RUDER 1
Theo Swartz og Frode Vaaben ses her ved præmieoverrækkelsen for puslinge herrer (Foto: Morten Juhl)
 
I weekenden var Trekantens fægtere til det første B&U ranglistestævne i Rudersdal. Sæsonen kom forrygende godt i gang for vores fægtere med medaljer om halsen både lørdag og søndag:
 
Theo Schwarz vandt guld og Frode Vaaben bronze i pusling, mens 
Simon Quistgaard vandt guld på kårde i dreng-pige
Søndag vandt Mikkel Gjaldbæk guld i dreng-pige på fleuret og blev samtidig hædret som sidste års ranglistevinder. Oscar Skals vandt guld i kadet og Gustav Kähler fik bronzemedalje i miniorer. 
Malte var med som træner og både Jonas Karlsen og Christoffer Horn dømte mange kampe.
 
Tak for indsatsen til alle involverede sportsfolk og forældre. 

Danmark rykker op som nummer 20 i verden

Arkiveret under Stævneresultater

sej VM 001
Øjeblikket hvor Thomas Berg sætter det sidste touche i holdkampen mod Hong Kong (Foto: Astrid van Barneveld-Glimmerveen)

Inden VM lå det danske herrerseniorfleuretlandshold som nummer 46 i verden. Men det skulle der blive lavet om på onsdag morgen, hvor de danske drenge skulle møde Hong Kong. Det var et veloplagt, seriøst og forberedt dansk mandskab der stillede sig på pisten over for et Hong Kong hold der over en lang årrække har ligget stabilt i verdens-toppen, med fægtere højt placeret på verdensranglisten.
De var dog ikke klar på det danske holds velforberedte tilgang til kampen. I dagene op til mødet med Hong Kong var der gået meget tid med videoanalyse og taktiske overvejelser. Der var blevet lagt planer for angreb og forsvar og disse planer fulgte alle fire fægtere på det danske hold til fulde. 
Det blev en tæt kamp imod de rutinerde fægtere fra Hong Kong, men i sidste ende blev det til en sejr på 45-40 til Danmark.

I top 16 ventede en endnu mægtigere modstander - nemlig Korea. Danmark kom godt fra start og førte efter de første tre kampe. Men koreanernes hutighed og store rutine gjorde at de indhentede danskerne i midten af holdkampen. Korea vandt 45-28.

Derefter skulle det danske hold fægte en række placeringskampe. Kampe som alle var gode, tætte og velfægtet. Men som dog led lidt under at det danske hold, stadig mangler lidt mere rutine for at finde den stabilitet der skal til for at vinde flere kampe i træk ved de store holdtuneringer. 

Danmark fik dog en sejr mere. Det var dagens sidste kamp i mod Chile, som overraskende nok havde slået Brasilien tidligere på dagen, og var dermed, som Danmark, også i top 16. Det blev til en sikker dansk sejr på 45-30.

Danmark rykker 26 pladser op på holdverdensranglisten, og slutter sæsonen som nummer 20 i verden. Den nye placering på ranglisten, vil nok betyde at Danmark vil møde nogle lidt "nemmere" modstandere ved dvs. world cups næste sæson. Så vi vil nok se et dansk hold klatre endnu højere op på verdensranglisten til næste sæson.

Alle fægtere på fleuretholdet kommer fra Fægteklubben Trekanten - Holdet består af Kolja Dahlin, Thomas Berg, Conrad Kongstad og Alexander Tsoronis. Stort tillykke til drengene - flot fægtet og vi håber i nyder jeres fægte-sommerferie de næste uger.

LINK - RESULTATER HOLD VM

Stærk indsats af det danske fleuretlandshold

Arkiveret under Stævneresultater

kolja vs sanita2
Kolja Dahlin fægter her imod Andre Sanita i top 64 (Foto: Augusto Bizzi)

Det blev nogle hårde kampe de tre danske fleuretfægtere kæmpede i dag. Thomas Berg var snublende tæt på at fægte sig i top 32. Men måtte efter en meget fysisk hård kamp imod Choi fra Hong Kong, se sig slået 15-14. Frustrerende efter en lang og hård kamp hvor Thomas fægtede super flot. Chois angreb var desværre meget deciplineret, og det lykkes ikke Thomas at finde en holdbar løsning i forsvaret.

Kolja mødte en meget veloplagt Andre Sanita fra Tyskland. Der gangske som forudset angreb super meget og hurtigt. Kolja fulgte dog godt med til 8-8, men så derfra var den tyske fægter ikke til at stoppe, og kampen sluttede 15-8.

Dagens bedste resultat kom fra Alexander Tsoronis, som i sin første kamp imod Koreanske Son, havde stor succes med at bruge sit kontraoffensive spil. Son var aldrig i stand til at finde en løsning, og kampen sluttede med en sikker 15-7 sejr til Alexander, som dermed var sikkert videre til top 32.

I top 32 mødte Alexander Enzo Lefort fra Frankrig. Det blev en meget spændende og velfægtet kamp hvor stillinge sent i kampen stod 11-11. Leforts pres i slutningen af kampen viste sig dog at virke godt, og formåtte at sætte en slutspurt ind der ikke var til at stoppe. Kampen sluttede 15-11 til Lefort.
Dermed slutter Alexander som nummer 30 ved verdensmesterskaberne 2017.

Med Alexander i top 32 og Kolja og Thomas i top 64, tangerer årets danske delegation rekorden (i nyere tid) fra 1999. Her kom Rama Andersen i top 32, Nicolas Guilbert og David Garde-Tchertok i top 64. Men hvis man tæller Patrick Jørgensens fine top 32 på kårde fra i går med, så har det danske landshold samlet set klaret sig bedre end i 1999. 

De gode resultater er et resultat af fægternes enormt hårde arbejde igennem hele sæsonen. Men skyldes også især Fægteklubben Trekantens målrettede elitesatsning, hvor fægterne, udover deres daglige træning med Malte Trier Mørch, modtager stor støtte og vejledninge fra klubbens sportschef Laurence Halsted. Fysisk træning af Jonas Haxthausen og Ken Martin Ito Bruun, samt jævnlig behandlinger af klubbens fysioterapeut Nicolai Rasmussen.
Det er sikkert at klubbens team samt de mange gode træningskammerater - resulterer i et sundt talent/elitemiljø der altså gør at alle fem Trekantenfægtere ved VM i år, har gjort det rigtig godt.

I forlængelse af dette, må man heller ikke glemme den store skare af forældre og andre frivillige der dagligt yder en kæmpe indsats for at klubben fungerer på alle tænkelige måder - herunder især også talent/eliteområdet.

Man skal huske at hele herrerholdet - bestående af Kolja Dahlin, Thomas Berg, Conrad Kongstad og Alexander Tsoronis alle kommer fra Fægteklubben Trekanten, og at det er lykkes et rent Trekanten-hold at klare sig bedre end de fleste nationer ved VM.

Bedste danske VM resultat siden 1999

Arkiveret under Stævneresultater

conrad SVM
Conrad Kongstad i tæt kamp med Andre Sanita fra Tyskland (Foto: Astrid van Barneveld-Glimmerveen)

Man skal helt tilbage til VM i Seoul i 1999, for at finde et dansk VM resultat der kan matche det der skete i dag. Alle fire danske herrerfleuretfægtere Kolja Dahlin, Conrad Kongstad, Thomas Berg og Alexander Tsoronis fægtede super flot i deres puljer og kom alle sikkert videre til eliminitionskampene. 
Især Thomas udviste flot stil og var bare et point fra at gå direkte videre til top 64 fra puljen.

Alle fire drenge fægtede også rigtig stærkt i deres eleminationskampe, som de pga. deres gode puljeresultater kun skulle fægte en af. Desværrer tabte Conrad sin kamp 15-12, og kom derfor ikke videre til top 64.
Men det faktum at alle gik sikkert videre fra puljerne, og at tre fægtere er gået vidre til anden dagen, er bestemt ikke hverdags hændelser i dansk fægtning.

Næste fægtedag bliver på søndag hvor drengen skal fægte i top 64. Det skal blive spændene at følge dem og du kan her på siden holde dig fuldt opdateret med alt hvad der sker fægterne ved VM i Leipzig.