Hård dag slutter med en 15. plads til Danmark

Arkiveret under Stævneresultater

Alexander vs Korea
Alexander Tsoronis lander et touche imod Korea (Foto: Manky/Bizzi)

World Cup stævnet i St. Petersburg sluttede i dag med holdtuneringen. Det danske hold bestående af Alexander Tsoronis, Thomas Berg, Kolja Dahlin og Conrad Kongstad, skulle i første kamp møde Columbia. Selvom det columbianske hold var temmelig ukendt, så lykkes det alligevel columbianerne at fægte en god kamp som sluttede 45-41 til Danmark.

I top 16 mødte Danmark et velfægtende koreansk hold. Selvom de danske fægtere udviste flere gode takter i holdkampen, så blev det alligevel til en sikker koreansk sejr på 45-27.

I placeringskampene i top 16 mødte Danmark først Hong Kong og derefter Brasilien. Fælles for begge kampe var at de danske fægtere hver for sig fægtede gode kampe. Men stabiliteten manglede og Danmark måtte se sig slået i begge kampe 45-34 og 45-32.

Egentlig ville der normalt have været en placeringskamp mere. men Tyskland havde tidligere på dagen trukket sig pga. af skader. Derfor skulle Danmark ikke fægte den sidste kamp, og sluttede derfor automatisk på en 15. plads.

Næste gang det danske herrerfleuretlandshold skal fægte bliver til EM, som i år afholdes i Novi Sad, Serbien. Inden da skal de danske fleuretfægtere fægte Trekanten International, som afvikles i Valbyhallen den 26. - 27. maj. Her er gratis adgang og alle er velkommen til at komme og se de danske seniorlandsholdsfægtere kæmpe. Lørdag er herrerfleuret og damerne skal i krig om søndagen.

LINK - RESULTATER HOLD - ST. PETERSBURG 2018

Thomas i top 64 ved world cuppen i St. Petersburg

Arkiveret under Stævneresultater

Malte og Thomas StPetersburg2018
Thomas Berg giver sin træner Malte Trier Mørch en high five efter sjete og sidste sejr i puljen (Foto; Manky/Bizzi)

Så skete det igen. Thomas Berg fægtede utrolig stærkt i dagens indledende pulje og vandt alle seks kampe. Thomas endte også med et super flot index på 23, og blev dermed den bedste fægter efter puljerne. Hvis en fægter slutter i top 16 efter puljerne, så er fægteren direkte videre i top 64 på anden dagen. Det betyder at man ikke skal fægte eliminationskampe på førstedagen, og det betyder også at man undgår verdens top 16 bedste fægtere i første eliminationsrunde. 

Conrad Kongsstad sloges ikke kun imod sine fægtemodstandere, men også imod en lettere betænd lilletå som var meget smertefuld. Det betyd at den store danske fægter ikke kunne bevæge sig optimalt på pisten. Det blev dog til tre sejre i puljen. Men i udslagningskampen imod den russiske Zhuravlev blev smerterne for store, og russeren vandt 15-7.

Kolja Dahlin havde også tre sejre i puljen og skulle i første eliminationskamp møde polakken Jakub Surwillo. Det blev en hård kamp hvor Kolja var super aktiv og bevægede sig godt på pisten. Koljas store arbejdsindsats førte til en flot sejr 15-11, og dermed gik Kolja videre til dagens sidste eliminationsrunde. Her skulle Kolja møde den unge Kirill Borodachev, som over de sidste år er steget som en rumraket på det russiske seniorlandshold, og er i dag fast mand på deres første hold. Igen udviste Kolja stor fægtning, men russeren hev dog en sejr hjem med cifrene 15-12.

Kolja vs Surwillo
Kolja Dahlin til venstre angriber Jakub Surwillo fra Polen (Foto: Manky/Bizzi)

Sidste mand der var i kamp idag var Alexander Tsoronis. Desværre havde Alexander svært ved at finde sin gode fægtning frem. Det begyndte dog at blive bedre frem mod slutningen af puljen, og sluttede med to sejre, som næsten vidste sig at være nok. Alexander var den sidste fægter der blev elemineret efter puljerne, og bare et touche bedre index ville have været nok, til at sikre Alexander muligheden for at gå videre i elmininationskampene. 

Thomas Berg fægter lørdag klokken 09:50 (dansk tid). Du vil kunne følge resultaterne live på linket nedeunder. Der vil muligivis være mulighed for live-streaming imorgen. Du vil sikkert kunne benytte samme link til det også.

RESULTATER - WORLD CUP ST. PETERSBURG 2018

 

Gode resultater ved kadet & Junior VM

Arkiveret under Stævneresultater

hold VM 2018
Juniorholdet ved VM i Verona - fra venstre mod højre: Jonas Winterberg-Poulsen, Maxim Valeur, Jacob Brandt Lang og Sophus Landorph

Kadet og junior VM i Verona er netop afsluttet, og Fægteklubben Trekanten kan se tilbage på godt VM. Her er en lille gennemgang af nogle af resultaterne.

På individuel junior formådede Mathias Danckwardt at opnå sin karrieres flotteste resultat og fægtede sig til en flot plads i top 32, hvor han var snublende tæt på at komme i top 16, idet han tabte 15-14 til amerikaneren Samuel Moelis. 
For at nå til top 32 skulle Mathias først slå, den måske bedste franske juniorfægter, Wallerend Roger. Kampen sluttede med sejr til Mathias 15-11. Derefter mødte Mathias den ungaren Benjamin Fruhauf, som også måtte se sig slået af Mathias 15-10. 

På Kadet var fokus rettet på Jonas Winterberg-Poulsen, som kunne kvalificerer sig til ungdoms OL i Argentina, hvis altså han fægtede rigtig godt. Det blev en meget nervøs start på morgen. Men Jonas kom dog forbi puljen med fem sejre. Nervøsiteten havde ikke lagt sig da Jonas skulle fægte sin første eliminationskamp, og det blev en hektisk og tæt erfære, der efter meget hårdt arbejde sluttede med dansk sejr 15-13, over australieren Robert Caccarelli. 
I top 32 skulle Jonas møde den langt mere rutinerede russiske fægter, Danila Kravtsov. I det meste af kampen var russeren foran med to point, og holdt denne føring til slutningen af anden periode hvor stillingen stod 12-10 til russeren. Efter pausen gik Jonas dog ud med fornyet styrke og satte inden for kort tid 5 point i træk, og vandt dermed kampen 15-12.
I top 16 skulle Jonas møde den bedste amerikanske kadet, Kenji Bravo. Det blev en kamp hvor Jonas aldrig kom igang, og måtte se sig slået 15-4. Kenji blev lidt senere på dangen verdensmester.
En top 8 placering havde helt sikkert ført Jonas til ungdoms OL. Det viste sig dog heldigvis at resultaterne faldt ud i Jonas' favør. Jonas sluttede som nummer 10 ved VM, og er dermed VMs 5 bedste europæer. Men kun en fægter kan komme med fra hver nation, og da der er to franskmænd foran Jonas, så rykker Jonas op blandt de fire europæere der kommer til ungdoms OL.
Vi har pt. ikke modtaget en bekræftelse på udtagelsen, så vi holder lidt igen på trekanten.org, med at slå nyheden helt op. Men eksperterne mener at der er en god 99% sikkerhed for at udtagelsen burde være i hus.

Challenge Wratislavia 2018

Arkiveret under Stævneresultater


wroclaw 2018b

En af pauserne ved stævnet i Wroclaw. Ikke alle fægtere er på billedet.
Fra venstre mod højre: Jonas Karlsen, Julius M. Thorbek, Christoffer Horn, Mikkel Gjaldbæk og træner Søren Johansen

Ni fægtere, forældre og en enkelt farfar, samt coach Søren Johansen var i påskeferiens første weekend i Wrochlaw til Challenge Wratislavia.

1000 tak til Søren Johansen, der fik sin ilddåb som coach og nåede mirakuløst rundt til alle 8 drenge, der alle fægtede om lørdagen og var der igen for Sally om søndagen – godt gået.  

Der var omkring 250 børn og unge til start i hver eneste kategori fra ikke bare Polen og Tyskland, men også USA, Israel, Rusland og mange flere nationer. 

Derfor var det også flot, at størstedelen af Trekantens fægtere kom videre fra puljen og flere fik gode resultater:

Jonas Karlsen og Julius Manz Thorbek kom i top 64, Christopher Horn i top 128 og Mikkel Gjaldbæk blev 176 i U15.

Theo Schwarz kom i top 128 og Elvis Munck Skjødt blev nummer 193 i U13.  

Claus Lund i top 32 og Frode Vaaben kom i top 64 i U11.

Sally Possing fægtede sig til top 128 i U15 for piger. 

Det var meget lærerigt at møde så mange forskellige fægtere, og være til så kæmpestort et stævne, men bedst af alt var dog at mærke det stærke Trekanten-fællesskab, hvor alle hyggede sig og ikke mindst heppede på hinanden.