Store danske seniorresultater i Paris (OPDATERET)

Arkiveret under Stævneresultater

Paris Thomas og Conrad

For første gang i mange mange år lykkes det for to danskere at kæmpe sig i top 64 ved det samme senior fleuret world cup. Thomas Berg og Conrad Kongstad var de to velkæmpende danske fægtere, der begge er fra Fægteklubben Trekanten, som i dag kom videre til top 64. 

Conrad var den første i ilden og skulle møde en af verdens absolut bedste fægtere, russeren Timur Safin. Det blev en ekstremt spændende og velfægtet kamp, som desværre endte med snæver russisk sejr 15-13. Cornad fik dog vist at han kan fægte på absolut højeste internationale niveau, og var ved godt mod efter kampen. Safin gik hen og vandt en sølvmedalje senere på dagen.

Thomas vandt sin første kamp imod endnu en russer, Dmitry Trofimov. Thomas kæmpede godt og kom hurtigt foran. Kampen sluttede til dansk sejr 15-9. Derefter skulle Thomas møde italieneren Giogio Avola, som hører til de aller bedste italienske fægtere. Det blev også en god kamp, men flere tætte aktioner blev dømt til italiensk fordel, og blandet andet derfor fik Avola oparbejdet en føring som Thomas ikke fik lukket. Kampen sluttede 15-10.
Det er historisk set en sjældenhed at Danmark har en fægter i top 32, men det er også mange år siden at en dansk fægter har vundet tre eliminationskampe i træk ved et world cup. Conrad og Thomas slutter på henholdsvis 62. og 28. plads.

Du kan læse mere om de andre danske resultater på individuel fleuret længere nede i artiklen.

På hold skulle det danske hold bestående af Kolja Dahlin, Thomas Berg, Conrad Kongstad og Julius Sørensen møde Tyskland i første kamp. Danmark havde den absolut laveste rankning ved stævnet, idet Danmark næsten ikke har fægtet hold over de sidste mange år. På papiret så Danmark ud til at være en nem modstander for det tyske hold, der blandt andet bestod af den firedobbelte verdensmester Peter Jopich. Kampen blev dog en ægte gyser, hvor Tyskland flere gange fik oparbejdet en føring. Som dog igen og igen blev lukket af danskerne. kampen var helt åben til det sidste, men sluttede med tysk sejr 45-41. Det danske hold viste store fægtekompentencer og kan være stolte af at fægte lige op med et stærkt tysk hold, der næsten kvalificerede sig til OL.
Det lover godt for det målrettede talent/elitearbejde der findes i Trekanten. Nu skal fægterne hjem og arbejde videre med klubbens sportschef Laurence Halsted, hvor alle videoerne, som blev optaget under stævnet, skal ses igennem. Sådan at fægterne er endnu mere klar til næste stævne. Som for Conrads vedkommende er allerede næste weekend hvor han skal til sin karrieres sidste junior world cup i Aix-en-Provence.

Team Trekanten til Danmarksmesterskab for kadetter og juniorer

Arkiveret under Stævneresultater

Team Trekanten til DM hhv. lørdag og søndag

2017 DM dag1foto 2

Stort tillykke til alle fægterne med de flotte præsentationer og resultater. 
I alt blev det til 12 medaljer heraf 4 guld, 4 sølv og 4 bronze.

Tillykke til klubbens Danmarksmestre 2017:
Alexander Brøndum på fleuret kadet
Jakob Brandt Lang på fleuret kadet
Conrad Seibæk Kongstad på både fleuret og kårde junior

Tak til trænere og hjælpetrænere og de mange frivillige hjælpere som dommere (Malte, Natalia, Augusta, Ken Martin, Kolja, Thomas, Julius, Casper) og til alle andre for opmuntring ved posterne, kage og for at være med til at gøre det til nogle dejlige timer med fægtning i Kalunborghallerne.
Også tak til Kalundborg fægteklub for en god afvikling af DM.

 

Endnu en succesfuld tur til Ter Apel

Arkiveret under Stævneresultater

Ter Apel bus
God stemning i bussen på vej til og hjem fra Ter Apel. En stor del af turens succes igennem alle årene har været de meget hyggeligt og sociale busture. Her ser man Christoffer Horn og Anton Kortzau i super humør (som altid)

Endnu en fantastisk Ter Apel tur Weekenden den 11-13 november tog 22 fægtebørn, forældre og trænere fra Trekanten til Ter Apel - det hollandske stævne hvor klubben har deltaget et utal af gange. Og årets tur holdt traditionerne i hævd med både medaljer og filmhygge på den lange bustur. I løbet af de to dage oplevede vi superflot fægtning lige fra den allermindste miniorer til juniorklassen, og flere af vores børn kom på podiet: Josefine Damgaard tog guld i cadet-kategorien samt bronze i junior-kategorien. Samuel Weyhreter tog også bronze i junior. Jonas Karlsen fik sølv blandt Pupillen (dreng/pige), hvor Christoffer Horn fik bronze. Frode Vaaben vandt også bronze blandt Kuikens - miniorer. For flere af børnene var det deres første udenlandske stævne, men alle fægtede sig flot frem til gode placeringer - selv når de fægtede over egen kategori. Stor tak skal lyde til de forældre der arrangerede turen, sørgede for lækker, sund mad undervejs, og også kæmpe tak til Malte og ikke mindst de to hjælpecoaches Ken-Martin og Nikolaj. Sidstnævntes fysioterapeut-skills kom også i brug undervejs.