Bedste danske VM resultat siden 1999

Arkiveret under Stævneresultater

conrad SVM
Conrad Kongstad i tæt kamp med Andre Sanita fra Tyskland (Foto: Astrid van Barneveld-Glimmerveen)

Man skal helt tilbage til VM i Seoul i 1999, for at finde et dansk VM resultat der kan matche det der skete i dag. Alle fire danske herrerfleuretfægtere Kolja Dahlin, Conrad Kongstad, Thomas Berg og Alexander Tsoronis fægtede super flot i deres puljer og kom alle sikkert videre til eliminitionskampene. 
Især Thomas udviste flot stil og var bare et point fra at gå direkte videre til top 64 fra puljen.

Alle fire drenge fægtede også rigtig stærkt i deres eleminationskampe, som de pga. deres gode puljeresultater kun skulle fægte en af. Desværrer tabte Conrad sin kamp 15-12, og kom derfor ikke videre til top 64.
Men det faktum at alle gik sikkert videre fra puljerne, og at tre fægtere er gået vidre til anden dagen, er bestemt ikke hverdags hændelser i dansk fægtning.

Næste fægtedag bliver på søndag hvor drengen skal fægte i top 64. Det skal blive spændene at følge dem og du kan her på siden holde dig fuldt opdateret med alt hvad der sker fægterne ved VM i Leipzig.

Stabil holdindsats ved senior EM

Arkiveret under Stævneresultater

Kolja vs Sanita
Kolja Dahlin fægter her imod Andre Sanita fra Tyskland (Foto: Augusto Bizzi)

De danske seniorfleuretfægtere fortsatte onsdag med at udvise topform, idet holdet gik hen og vandt to hårde holdkampe imod Israel og Belgien. De to sejre er de første to sejre, som det danske landshold vinder på hold i mange år, og indbringer dermed de første vigtige world cup point på verdensranglisten. 

Holdet bestod af Kolja Dahlin, Thomas Berg og Emil Andersen. Deres første kamp var imod et stærkt tysk mandskab, hvor hovednavne som Peter Joppich og Benjamin Kleinbrink, hører til de absolut tungeste navne i herrerfleuret. Det danske landshold gjorde det dog godt, og ligesom ved world cuppen i Paris, ydede de danske drenge stor modstand. Især Kolja var i sit rette element i denne kamp og satte mange point. Kampen sluttede med en tysk sejr på 45-30.

Stort resultat ved senior EM i Tbilisi

Arkiveret under Stævneresultater

Thomas EM
Thomas Berg gør sig klar til kampen i top 16 imod den olympise vinder fra Rio (foto: Augusto Bizzi)

EM er dårligt startet og med det samme kan der raporteres om store resultater ved dette års EM i Tbiblisi i Georgien. I dag lykkes det Thomas Berg at kæmpe sig til en flot plads i top 16. Thomas havde ellers haft en hård start på dagen, hvor han kun havde kæmpet sig til to kampe i den indledende pulje. 
Det var dog nok til at gå videre og i eliminationskampen i top 64 mødte Thomas polakken Piotr Janda, som måtte se sig slået af den stærke dansker 15-11. Derefter skulle Thomas fægte imod Ungarns bedste senior Daniel Dosa. Det blev en sand gyser af væreste/bedste slags og sluttede til Thomas' fordel 15-14. 
Dermed var Thomas i top 16 og skulle her møde guldmedaljevinderen ved OL i Rio Danielle Garozzo fra Italien. Her sluttede den ellers fantastiske dag for Thomas idet Garozzo vandt 15-7.
Det er det bedste danske seniorresultat ved et stort mesterskab siden Emil Andersen også kom i top 16 ved EM i Stratsburg i 2014.

Stor succes ved Trekanten International

Arkiveret under Stævneresultater

Conrad TI

Conrad Kongstad i gang under Trekanten International 2017 (Foto: Morten Juhl)

Med i alt 375 tilmeldte fægtere og ganske få afbud, var årets Trekanten International med sikkerhed blandt de største fleuretstævner, der nogensinde er blevet afholdt i Skandinavien.
Det var især en deltager fremgang i seniorkategorierne der sikrede rekorden.  Der var i år tilmeldt 56 seniordamer og 90 seniorherrer til stævnet. At det ikke er OL år, og stævnet således ikke kan bruges til at sikre de sidste point til en OL kvalifikation, gør denne fremgang endnu mere bemærkelsesværdig.
Fægterene kom fra 27 forskellige lande, og der var fægtere og trænere fra lande, som ligger så langt væk som Sydamerika og Singapore.   
Alle pister der kunne fremskaffes var konstant i brug, så det tekniske udstyr var presset til bristepunktet. Heldigvis var vi i år tilbage i Valbyhallen, som har kapacitet til at rumme et så stort stævne, og det lykkedes det efterhånden meget professionelle stævneteam, at gennemføre stævnet helt uden væsentlige forsinkelser.  

Stævneberetning fra "White nights" St. Petersburg

Arkiveret under Stævneresultater

st.petersburg

(Foto: Jakob Thorbek)

 

33 Saint-Petersburg White nights
Trekanten deltog med to fægtere i turneringen 33 Saint-Petersburg White nights U14 EFC European International Fencing Tournament.
Turneringen er en smule rustik, men virkelig fin. Der var ca 150 fægtere hos både piger og drenge og turneringen kan anbefales fremover.

Efter en masse russisk visabeaukrati var to af trekantens U14 fægtere, Malte og to stk forældre klar til en kort fægtetur til Sankt Petersborg.
Da truppen mødte op i hallen torsdag morgen viste det sig desværre at arrangørerne havde glemt at oplyse, at de havde byttet rundt på piger og drenge. Derfor skulle Julius og Jonas først fægte fredag. Torsdagen stod i stedet på lidt sightseeing med Malte som guide og så tidligt hjem til hotel.
På turneringsdagen kom både Jonas og Julius godt fra start og vandt begge deres puljer.  I udslagningen gik det også godt indtil de begge pludselig mødte ægte hård russisk modstand og derfor fik en dårlig start på kampen. Begge kom flot igen men kunne desværre ikke ikke indhente forspringet. Jonas sluttede i top 32 og Julius i top 16.
Så var det op lørdag morgen kl. 3 for at nå et tidligt fly hjem. Under mellemlandingen i Helsinki indeholdt turen også motion til forældrene med 2 km fri lufthavnsløb for at nå flyet til københavn.

Det var en virkelig god og meget hyggelig tur og en stor oplevelse for alle at se hvordan turneringer også kan være. Endnu engang stor tak til Malte for coaching, sightseeing og godt selskab.