Skip to main content

Hårdt stævne møder kadetterne

Julius MT

Trekantens kadethold har været på klubbens årlige tur til Cabries i Sydfrankrig. Turen består af to dele - tre dages lejr i Aix-en-Provence og derefter deltagelse, i hvad mange mener, er verdens hårdeste kadetstævne i landsbyen Cabries 20 minuttes kørsel fra Aix. 

Med på turen var fem debutanter, som alle er født i 2004; Sacha Guilbert, Jonas Karlsen, Julius Manz Thorbek, Christopher Horn og Marie Winterberg-Poulsen. To rutinerede herrer i Silas Scheelke Poulsen og Steffen Gjaldbæk deltog også.

Lejren var velbesøgt og bestod af hele det japanske hold på hele 24 fægtere, det tyrkiske hold og dele af det amerikanske hold. Der var to træningspas om dagen fra tirsdag til torsdag, hvor Trekanten-kadetterne fik fægtet et utal af hårde kampe og prøvet kræfter med verdenseliten i deres aldersgruppe.

Fredag stod på juleshopping og afslapning - det sidste var i høj grad en nødvendighed, idet kadetstævnet i Cabries er et meget svært og stort stævne. Her kommer næsten set alle de bedste kadetfægtere fra hele verden, og man kan på mange måder argumentere for at Cabries er en slags generelprøve på kadet EM og VM til foråret. Det er i Cabries at kadetter for hele verden finder ud af hvad de skal hjem at træne på, hvem de skal passe på og hvad de nyeste tendenser er inden for kadetfægtningen.

Det var derfor også ventet at Trekanten-holdet ville møde stærk modstand. Hos drengene kom kun Christopher og Julius videre fra puljen. Julius tabte i top 256 og Christopher i top 128. Begge kampe var gode og vidste lovende tendenser.
Marie kom forbi en svær pulje med tre flotte sejre og blev derefter ranket som nummer 106. Det betød at Marie skulle møde nummer 23, italieneren Giada Pianella, for at komme videre til top 64. Det blev en super tæt gyser af en kamp, som bølgede frem og tilbage. Der blev delt gule og røde kort ud til begge fægtere, hånddommere blev tilkaldt, trænerne råbte løs, dommeren var presset og italienerne pressede reglementet til bristepunktet. Men Marie holdt fokus og fik igennem benhårdt arbejde kæmpet sig til en tæt og flot 15-13 sejr. I top 64 mødte Marie franskmanden Silya Boukhelifa som også blev en god og velkæmpet kamp, men som desværre resulterede i fransk sejr. Marie sluttede som nummer 63.

På hold om søndagen fortstatte de hårde udfordringer. På herrersiden var der 44 hold til start, som var fordelt ud i puljer med fire hold i hver pulje. Trekanten stillede med to tremandshold, og på pigesiden fægtede Marie på et mixhold, med piger fra to forskellige franske klubber.
Det lykkes ikke de danske hold at vinde nogen kampe. Men det hårde arbejde fra lejren og fra individuel fægtning fortsatte - og begge hold blev mange erfaringer rigere. I det hele taget var der mange lovende tendenser for de danske kadetter og det skal blive spændene at følge dem i fremtiden.

Maries hold klarede sig dog videre til top 32 pga. af et rigtig godt index. I høj grad et resultat af nogle fantastiske slutspurter fra Maries side, hvor hun flere gange i 9. og sidste kamp satte mange point og pyntede gevaldigt på resultatet. 

Næste kadetstfleuretævner er i Halle (HFL) og Tauberbischofsheim (DFL)  i Tyskland 15. - 16. december.

LINK - RESULTATER CABRIES 2018

christopher cabries
Christopher Horn fægter i top 128 imod russeren Egor Barannikov (Foto: Nicolas Guilbert)

Fægteklubben Trekanten

Lyngbyvej 104
2100 København Ø
Danmark

Telefon: +45 39 27 13 13
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.