Skip to main content

Stævner i Kungsbacka og Ljungby, Sydsverige

Lingiaden_10_1_lilleStævnet i Kungsbacka fandt sted den 16. – 17. januar og ligger blot 3 timers kørsel fra København. Fra klubben deltog Johannes Olsen, Gustav Schaff og Augusta Spanger-Ries. Johannes kom på en 8. plads ud af 19 fægtere i kategorien yngre ungdom (årg. 97/98), Augusta kom på en 2. plads i samme kategori for piger, i hendes kategori stillede 9 fægtere op, og Gustav kom på en 14. plads ud af 43 fægtere i kategorien ældre ungdom (årg. 96/95).

Herefter blev der trænet igennem i et par måneder, hvorefter turen gik til Ljungbys ”Lingiade” den 13.-14. marts. Ved dette stævne stillede Klaus Albert Canning, Johannes Olsen og Augusta Spanger-Ries op. Klaus Albert havde således afløst Gustav, der i mellemtiden var skiftet tilbage til fleuretten, på trods af de fine resultater på kårde. Klaus Albert Canning kom på en 3. plads ud af 30 fægtere i kadetkonkurrencen, Augusta kom på en 2. plads ud af 13. fægtere i kategorien yngre ungdom og Johannes kom på en 19. plads ud af 28 fægtere i samme kategori.

Tidligere deltog Trekanten ved disse to stævner med en hel bus af fægtere, der dengang var fleuretstævner. Med tiden er Kungsbacka ”Masters” blevet til et rent kårdestævne. I dag er det kun Ljungby ”Lingiaden”, som også er et fleuretstævne.

Niveauet er højt i både Kungsbacka og Ljungby, og selvom man ikke er den mest garvede turneringsfægter, så kan det ikke undgås, at der skal fægtes mindst 10 kampe med efterfølgende udslagningskamp(e). Fleuretstævnet i Ljungby er et udmærket stævne for fægtere, der ikke har så megen stævneerfaring igen.

Ljungby er med 183 starter i alle kategorier og Kungsbacka er med 258 starter, begge nogle af de større nordiske stævner for B&U-fægtere, set ud fra en dansk målestok.

Begge stævner er anbefalelsesværdige og med en nyetableret gruppe af børne-ungdomskårdefægtere i Trekanten, er der håb om, at vi i løbet af de kommende år igen, kan deltage med en hel bus af både fleuret og kårdefægtere, så fægterne kan få nogle fælles oplevelser på tværs af våbnene.

Fægteklubben Trekanten
Ryparkens Idrætsanlæg
Lyngbyvej 104
2100 København Ø
Danmark

Telefon: +45 39 27 13 13
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.