Skip to main content

Guld og bronze i Tauberbischofsheim 2010

Tauber2010_lilleFem af Trekantens puslinge drenge; Mathias Danckwardt, Felix Caspersen, Sophus Landorph, Maxim Valeur og Jacob Brandt Lang stillede d. 15. maj 2010 til start i Rudorfer Dach Pokalturnier i Tauberbischofsheim i der shöne grüne Bayern i sydtyskland.

For herre fleuret var der alene deltagelse for puslinge (årgang ’98 eller yngre), og turneringen tiltrækker med 65 tilmeldte nogle af de stærkeste fægtere fra Tyskland, Holland…og ja, så naturligvis Danmark. Trekantens fordums resultater i turneringen har været store – således blev det ved den seneste deltagelse i 2008 til guld og bronze – og der var således med store forventninger til de fem Trekanten-fægtere.

Felix Caspersen lagde ud med en benhård 1. Pulje, der ikke desto mindre gav 3V og 2T, efterfulgt af 3V og 2T i 2. Pulje. Cuttet i deltagerantallet til 32 deltager blev klaret uden problemer, men endestationen blev 16.delsfinalen og en flot samlet placering som nummer 24.

Jacob Brandt Lang startede forrygende i 1. pulje med 5V efterfulgt af en svagere 2. Pulje med 2V og 3T. Første udslagningskamp blev vundet hvorefter Jacob og Sophus mødtes i 8.delsfinalen, med Sophus som vinder med 10-2. Jacob fik en flot samlet placering som nummer 15.

Maxim Valeur fægtede med vanlig styrke og fik puljeresultaterne 3V/2T og 4V/1T i hhv. 1. og 2. pulje. Efter et nederlag i første kvartfinale fægtede Maxim sig via. en opsamlingsrunde sig tilbage i turneringen indtil han i tredje kvartfinale mødte Mathias, som vandt med cifrene 10-3. Maxim endte på en superflot placering som nummer 8.

Mathias Danckwardt fægtede med stor koncentration, tålmodighed og overblik og vandt samtlige af sine kampe frem til semifinalen. I denne mødte han Sophus som vandt med cifrene 10-4. Mathias endte således på en flot 3. plads.

Sophus Landorph fægtede ligeledes med vanlig sikkerhed og elegance og vandt samtlige puljekampe. I første kvartfinale var modstanderen venstrehåndsfægteren Lennart Werner fra OSC Berlin og Sophus må se sig slået med 10-4. Efter et opsamlingsrunde for de tabende kvart og 8. delsfinalister fik Sophus imidlertid fægtet sig tilbage i turneringen, og stod således efter sejre i kvart- og semifinalerne igen overfor Lennart Werner i finalen foran et stort publikum. Det blev en medrivende kamp, hvor fægterne fulgtes ad til 6-6. Derefter fik Sophus først et touché til 7-6 og igen til 8-6, hvorefter Werner var knækket og Sophus kunne lukke kampen med 10-6, hvorefter følelserne fik frit løb i den lille danske delegation.

En fantastisk afslutning på en helt igennem fantastisk tur.

Fægteklubben Trekanten
Ryparkens Idrætsanlæg
Lyngbyvej 104
2100 København Ø
Danmark

Telefon: +45 39 27 13 13
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.