Skip to main content

En stævnerapport fra EM for veteraner 2011

Så er de fleste af os tilbage i Danmark igen, og det er tid til en lille stævneberetning fra Nordfrankrig og EM for veteraner.

Tropperne blev samlet onsdag d. 2. juni på det smukke, gamle hotel på torvet i Douai, hvor Jørgen Kock klogt nok havde valgt, at vi skulle bo i stedet for i Hernin-Beaumont, hvor selve EM fandt sted. Og da Ferenc, Pål, Jørgen, Reinhard og supportere (familierne) var ankommet lidt før os (Peter, jeg selv og supportere), havde de også nået at tjekke byens bedste restaurant ud, så vi havde et fast mødested på dagene, hvor vi holdt fællesmiddage. Solen skinnede, selskabet var godt og i kælderen lå gildesalen, hvor Ferenc gav lektioner.

Og så til det sportslige. Vi kan lige så godt sige det med det samme: Hernin-Beaumont er verdens ende! Vi fægtede i to enorme nedslidte metaltennishaller, hvor der blev varmt som ind i helv...... Kun de heldige, der nåede længst i turneringen, fik adgang til den flotte og veltempererede sportshal. Og det blev desværre ikke os denne gang. Ferenc gav uvurderlig coaching, men jeg fik desværre min fleuretfægtning smadret af tekniske problemer (det er op ad bakke, når oprulleren i de to første kampe er defekt, og man er fra Danmark og ikke kan sige "oprulleren virker ikke" på fransk, og i stedet får gule kort for ledninger, våben, elvest, osv. osv.!). Først da der var en franskmand involveret blev det konstateret, at oprulleren ganske rigtigt var defekt, og den blev udskiftet. Øv! For med alle de gule kort og al den stress kunne jeg ikke holde koncentrationen. Tilgengæld gik min kårdefægtning rigtig fint. Hos herrerne så det ganske lovende ud på kården, men desværre glippede det i udslagningen, så vi fik desværre ingen fægtere med i top 32.

Nu er Reinhard og Jørgen kørt videre til de Europæiske Medicineres Mesterskaber i Tyskland for at fægte videre, og senere i år er der VM for veteraner. Og så prøver vi bare igen! Med masser af træning, Ferenc's lektioner og på den rette dag skal der nok komme topresultater med hjem igen.

Mange hilsner
Lene

PS: Stor tak til Ferenc for lektioner og uvurderlig coaching til os alle og til vores supportere Susanne, Helle, Yvonne, John og Rasmus, der fulgte os i medgang og modgang med og uden våben :-)

Resultater:
Lene, fleuret - nr. 25 (33 deltagere)
Lene, kårde - nr. 29 (66 deltagere)
Jørgen, fleuret - nr. 26 (33 deltagere)
Jørgen, kårde - nr. 64 (72 deltagere)
Pål, fleuret - nr. 65 (76 deltagere)
Peter, kårde - nr. 41 (72 deltagere)
Reinhard, kårde - nr. 34 (72 deltagere)

Fægteklubben Trekanten
Ryparkens Idrætsanlæg
Lyngbyvej 104
2100 København Ø
Danmark

Telefon: +45 39 27 13 13
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.