Skip to main content

Stævneberetning fra Sieben TürmeTurnier i Lübeck

9 fægter fra Trekanten deltog den 24. og 25. september 2011 i det lille og hyggelige stævne i Lübeck. Erfaringerne fra de foregående viste at dette er et stævne hvor Trekanten har været dominerende og høstede fornemme placeringer. Trekanten var således i år repræsenteret i 8 kategorier og spændingen var stor.

Gruppens yngste fægter Ruben (2003) stillede op i årgangen 2002 og 2001. Ruben ydede en imponerende indsat, specielt taget i betragtning af at dette var hans første stævne. Ud af 9 kampe tabte han de 7 med cifrene 4-5. Det lykkedes Ruben af få en 3. plads for årgangen 2002.

Sieben_TrmeTurnier_billede_copy

Jonas skulle forsvare sin 1. plads fra sidste år i årgangen 2001. Desværre faldt Jonas  - natten før stævnet -ud af den øverste køje og landede så uheldigt!,  at Jonas og hans far Jesper måtte tilbringe det meste af natten på et tysk hospital. Her kunne de konstatere at Jonas havde brækket sin fægte hånd(led), og dermed var ude afstand til at forsvare sin første plads fra sidste år. Vi ønsker Jonas god bedring , og håber på super hurtig healing.

I årgangen 2000 havde Trekanten 3 deltagere og samlet set var der 13 deltagere. I de indledende puljer gik Benjamin videre ubesejret og Rasmus tabte kun en kamp – til Benjamin -, og Anton tabte to kampe. I næste pulje runde tabte Benjamin 1 kamp - til Rasmus -, og Rasmus tabte en kamp til en tysker. Anton ydede igen en fornem indsats og tabte kun to af sine puljekampe. Der var ikke udslagningskampe for årgang 2000, og det endelige placeringsresultat lod vente på sig. Det vidste sig at der var uenighed om resultatet fra puljerunde 1 skulle tælle med eller ej. Beslutningen blev at alle kampe skulle tælle med, og dermed vandt Benjamin 1. pladsen og Rasmus vandt 3. pladsen og Anton indtog en flot 6. plads.

Felix og Mattias var de sidste der skulle i kampe om lørdagen. Begge drenge stille op i klassen over sig og var oppe i mod tyske drenge der var 2-3 år ældre – de var store!!!.  I alt var der 19 fægtere i denne aldersklasse. I de indledende puljerrunder gjorde begge fægtere det virkeligt godt og ydede god modstand. Specielt Mattias fandt i anden halvdel af puljerunderne utrolig flot og fornem fægtning frem. Som den eneste i sin pulje kunne Mattias true og ligefrem tage point fra den tyske wonder boy. Resultatet af de indledende puljerunder var en 8. plads til Felix og 13. plads til Mattias. I udslagning var Felix oppe mod en tysk venstrehånds fægter. Tyskeren var hele tiden 2-3 point foran Felix, og der blev kæmpet bravt og indædt om hvert point. Med 40 sekunder tilbage af 3. periode var stilling 14-12 til tyskeren. Felix fastholdte en tro på sig selv og at denne kamp kunne vindes, og med 8 sekunder af kampen tilbage stod den nu 14-14. Ingen deltagere fra den danske lejer turde trække vejret. Med 2 sekunder tilbage satte tyskere et touché ind på Felix og kampen var der med slut. Mattias forsatte den fornemme fægtning fra puljerunderne og kæmpede ligeledes flot. Desværre var de store tyske drenge en for stor mundfuld, og begge Trekanten fægtere tabte deres første udslagningskamp.

Søndag var Felix og Mattiases modstandere kommet mere ned i øjenhøjde i forhold til modstanderne fra dagen før. Dette betød også at begge fægtere klarede sig væsentlig bedre. I Felix´s årgang var der 12 fægtere og Felix tabte kun en enkelt kamp i de indledendepuljerunder. Til gengæld tabte Felix ikke en eneste af sin udslagningskampe, og tog igen i år 1. pladsen. Mattias var lige så urørlig og kunne dermed for 3 år i træk indtage en 1. plads i sin årgang, hvor der var 10 deltagere.

I de store årgange deltog Lene og Ken Martin. Lene var dels kommet i en svær pulje og havde lidt af en off day. Det betød at Lene deltog i sin 2 puljekampe men havde ikke point nok til at være med i udslagning.

Ken Martin var stor set flyvende og var næsten urørlig i sin puljekampe – og vi tilskuere måtte gentage en anden stor fighters ord – ” I fly like a butterflie and sting like a bee” - smukt!!!.  Ken Martin manglende kamptræning vidste sig først i finalekampen hvor der lige manglede det sidste i at hive første pladsen hjem.  Så en fornem og værdig anden plads til Ken Martin.

En stor tak til Ken Martin der coache og støttede Trekantens unge fægtere.

Trekanten nåede dermed 6 medaljer fordelt på 3 guld, 1 sølv og 2 bronze.

Fægteklubben Trekanten
Ryparkens Idrætsanlæg
Lyngbyvej 104
2100 København Ø
Danmark

Telefon: +45 39 27 13 13
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.