Skip to main content

Flot start på kadet og junior EM i Serbien

kadetgruppe EM
Tre af fægterene på kadetlandsholdet fægter til daglig for Fægteklubben Trekanten. fra venstre mod højre: Sophus Landorph, Jonas Winterberg-Poulsen, Jacob Brandt Lang og Maxim Valeur HFK. (Foto: Augusto Bizzi)

EM er blevet skudt godt i gang af de danske kadetfleruetdrenge, som allerede har fægtet både individuel og hold. I mandags lykkes det Sophus Landorph fra Fægteklubben Trekanten at nå helt til tops idet Sophus sluttetede som nr. 8. På vejen til kvartfinalen slog Sophus; Svante Dahlin SWE 15-7, Dominic De Almeida GBR 15-9, Oleh Padalkin UKR 15-9 og hans klubkammerat Jacob Brandt Lang 15-9.

Jacob Brandt Lang gjorde det også ektremt godt, men mødte som sagt Sophus i top 16. Men på vejen til top 16 havde Jacob eksempelvis mødt den stærkeste franske fægter Rafael Savin, som han slog 15-12. Det var en hård sejr idet Jacob på et tidspunkt var bagud 11-3. Men kæmpede sig pludselig tilbage i anden periode.

Jonas Winterberg-Poulsen som kun er første års kadet, havde også en super fin individuel konkurence og sluttede i top 32. Jonas havde fægtet godt i puljen og var direkte i top 64. Her mødte Jonas portugiseren Jose Miguel Guimaraes 15-11. Jonas endelige placering var 24.

Det er højst udsædvanligt at Danmark har tre fægtere i top 32. Hertil kommer så at både Jacob og Sophus slutter i top 16 og 8 er kun endnu mere ekseptionelt.

Drengenes succes fortsatte i dag. Det danske hold var pga. af mandagens gode resultater blevet ranket som nummer 4 og var derfor automatisk i top 16. Her mødte holdet først værtslandet Serbien, som blev en temmelig hård kamp der sluttede 45-36. Derefter var det Spanien som stod for tur. Spanien var godt fægtende og havde overaskende vundet over Ungarn forinden. De spanske fægtere lavede en chock-start imod det danske hold og Danmark var bagud 10-2 efter anden kamp. Men især Jacob sørgede for at holde holdet inden i kampen og det blev til slut til sejr med cifrene 45-38.
Drengene fortsatte med at fægte godt, men tabte i semifinalen imod Rusland 45-26. Rusland vandt senere på dagen guld over Italien.
I kampen om bronze fægtede det danske hold imod Tyskland. Selvom kræfterne var ved at slippe op, så blev det alligevel til en god holdkamp og Danmark var meget tæt på Tyskland indtil den 8 kamp. Hvor Tyskland trak fra. Kampen sluttede 45-35.

Danmark slutter derfor på en flot 4. plads ved EM på hold. Det er så vidt vides det bedst danske holdkadetresultat nogen sinde! og vi ønsker derfor drengene et KÆMPE tillykke med de enormt flotte resultater.
Det er usædvanligt at se Danmark helt til tops ved store internationale mesterskaber. Men i de sidste par sæsoner har det lykkes flere af Trekantens fægtere at kæmpe sig rigtig langt ved flere internationale stævner. Det er ikke længere en selvfølge at topplaceringerne kun deles af de faste gamel stor-nationer som Frankring, Tyskland, Rusland og Italien.

To piger fra Trekanten har også fægtet ved EM. Naja Vaaben og Alexandra Brondum har begge fægtet den indivduelle konkurence. Begge fægtere er første års kadetter og begge debutanter i mesterskabssammenhæng. Alexandra kom længst af alle danskerne og sluttede på 44. plads. Naja kom desværre ikke forbi puljen, hvor hun kun havde en sejr. Naja var kun få point fra at gå videre til DE kampene.

På herrerkårde har Trekanten også haft en deltager med i år. Det er første gang i flere år, at Trekanten har kvalificeret en herrerkadetkårdefæger til EM og VM. Casper Persson tabte desværre alle sine kamp i puljen. Men havde tre 5-4 nederlag og var dermed kun tre små point fra at det havde været en rigtig god pulje for Casper. 
Det var ligeledes første gang, at Trekantens kårdetræner Natalia Krolak var med som træner ved et EM. Ved VM i Bourges er det Trekantens anden kårdetræner Marcus Elgaard Everitt der deltager.

Casper og Natalia EM

Casper Persson til sit første EM og Natalia Krolak til sit første EM som træner

I morgen skal både Naja og Alexandra fægte hold sammen med Laticia Jørgensen og Sol Grum-Schwensen som begge er fra HFK. De skal fægte imod Ungarn klokken 10:30.

Ellers overtager juniordrengen scenen nu. De skal fægte den individuelle konkurence på lørdag. Følg med her på trekanten.org og på vores facebook-side.

LINK - RESULTATER KADET EM 2016

Naja EM
Naja Vaaben for testet sit våben inden næste kamp. Naja sluttede på en 72. plads

kadetgruppe 2 EM


 

Fægteklubben Trekanten

Lyngbyvej 104
2100 København Ø
Danmark

Telefon: +45 39 27 13 13
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.