Skip to main content

Flotte seniorresultater ved Grand Prix i Long Beach

Malte og Thomas
Thomas Berg kommer for tredje gang denne sæson i top 32 ved et world cup/grand prix (FOTO: John Brondum)

 

To af Trekantens seniorfægtere var i weekenden til Grand Prix stævne i Long Beach, Californien. Her lykkes det for anden gang denne sæson at kvalificere to fægtere til top 64. Det er ikke sket mange gange i dansk fleurethistorie over de sidste mange år, at Danmark har haft to fægtere videre til top 64. At det så er sket to gange siden jul, må være et tegn på at udviklingen af dansk fleuretfægtning går i den rigtige retning.

Thomas Berg vandt fredag over Marius Braun fra Tyskland 15-11 og kvalificerede sig dermed til top 64. Det samme gjorde Alexander Tsoronis efter en flot sejr imod Howie Ho Yin Chan fra Hong Kong 15-13. Både Thomas og Alexander var bagud i deres kvalifikationskampe. Men det kom begge tilbage efter flot og deciplineret arbejde. De to sejre fredag var virkelig hvad man kan kalde "knokle-sejre".

En glad dansk delegation gjorde sig klar til lørdagens fægtning hvor Alexander skulle møde Giogio Avola far Italien og Thomas skulle fægte Young Ki Son fra Korea.
Alexander fægtede en god kamp imod Avola. Men Italieneren vidste sig at være i rigtig god fægteform og vandt 15-9. Avola skulle senere kæmpe sig helt til en bronzemedalje.

Thomas' modstander Son, var en som Thomas allerede kendte lidt til. De havde fægtet i Bonn for lidt over et år siden, og Thomas var derfor klar over hvilket tempo og hvilken stil han ville møde. Det blev en sindsyg gyser der sluttede 15-14 til Thomas.
Ved 14-14 lavede koreaneren en aktion som blev dømt til hans fordel. Thomas bad om video på kendelsen og efter længere tids analyse, kom dommerne frem til at Thomas faktisk nåede at lave en kontra-ripost i sidste øjeblik. Så kendelsen blev omgjort og Thomas var pludselig videre for i top 32 for tredje gang denne sæon.
I top 32 skulle Thomas møde endnu en koreaner. Denne gang var det Yong Woo Kang. Det blev en meget velfægtet kamp, som flere gange stod lige. Men Kang havde pludselig i kampens afslutning rigtig godt godt fod på Thomas' angreb og fik effektivt lukket ned for de offensive aktioner, der ellers havde været Thomas' bedste våben i kampen. Det hele sluttede 15-10 til Kang.

Thomas bevæger sig med weekendens resultat op som nummer 86 i verden. Alexander ligger nu på en 120 plads.

Danmark havde også en deltager mere i kamp ved dette års Grand Prix i Long Beach. Det var på damefleuret hvor Alexandra Brondom deltog. Alexandra er kun kadet og kadetter deltager normalt ikke så store seniorstævner. Men Alexandra bor i Anaheim, som er meget tæt på Long Beach.
Alexandra fægtede med god energi og fin indstilling i puljen. Men de meget rutinerede seniorfægtere, gjorde det ikke nemt for den unge dansker.
Det blev desværre ikke til nogen sejre for Alexandra, men hun fik utvivlsomt en god oplevelse og en erfaring rigere i vejen mod at nå den internationale elite.

Du kan se resultaterne fra Long Beach ved at klikke på linket nedeunder.

 

LINK - RESULTATER LONG BEACH 2017 

Alexandra
Alexandra Brondum (FOTO: John Brondum)

 

Fægteklubben Trekanten
Ryparkens Idrætsanlæg
Lyngbyvej 104
2100 København Ø
Danmark

Telefon: +45 39 27 13 13
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.