Skip to main content

Dansk sensation ved kadet EM

Jonas EM 2018
Jonas Winterberg-Poulsen vinder en sikker sejr i semifinalen ved EM Sochi (Foto: Augusto Bizzi)

Jonas Winterberg-Poulsen fik i søndags kæmpet sig til det bedste danske kadetfleuretresultat, måske nogen sinde. Jonas fægtede sig hele vejen til finalen, hvor han var snublende tæt på guldmedaljen idet han tabte 15-14 mod italieneren Filippo Macchi.
Jonas' sølvmedalje understreger hvilken fantastisk sæson Jonas har haft. Han startede sæsonen med at vinde guld ved to Cadet Circuit stævner - en præstation som ingen anden dansk kadet har været i nærheden af at nå. Jonas lå ligeledes nummer 1 på Europaranglisten i flere måneder og slutter den som nummer to. 

Jonas' dag startede noget anspændt hvor nogle kampe i puljen voldte problemer, og Jonas tabte to ud af seks af kampene. I den første eliminationskamp mødte Jonas ungaren Soma Horvarth. I kampen fik Jonas fægtet sig godt varm, og fandt stille og roligt frem til sin stil og vandt 15-9.
Derefter stod to Italieneren for tur. Først var det Filippo Quagliotto som Jonas vandt 15-8. I top 16 skulle Tomasso Martini stå for tur, og her var Jonas virkelig i hopla og kunne efter kort tids fægtning notere sig en sejr på 15-4. Top 8 kampen skulle dog vises sig at blive en uhyggelig gyser, idet Jonas skulle møde Tysklands bedste fægter, Kerem Ercan, som havde vundet alt i puljen og strøget igennem stævnet uden problemer. Kampen endte efter super flot fægtning fra begge parter, med en sejr på 15-14 til Jonas. I semifinalen mødte Jonas polakken, Maciej Bem og fortsatte sin ufattelige flotte stime af touche og vandt sikkert 15-8.
Finalen blev igen en gyser, hvor Jonas i sidste aktion var lige veD at have succes med en parade ripost. Dommerne syntes desværrer at Jonas tøvede lidt med sin ripost, og pointet gik derfor i stedet til Italieneren, som vandt med absolut midste margen på 15-14.

Der har været flere andre danskere i ilden ved EM. På individuel herrer fleuret kan nævnes at Trekanten havde yderligere tre fægtere med, der alle var debuttanter. Det lykkes både Ruben Jeiner og Steffen Gjaldbæk at komme videre fra puljen, hvor de desværre tabte deres første elimination - de blev henholdsvis nummer 36 og 53.
Ruben fægtede dog en flot og sikker puljen hvor han, ligesom Jonas, havde fire sejre.
Samuel Weyhreter var den sidste danske fægter på herrer flueret. Han kom ikke forbi puljen og deler 62. pladsen med to andre. 

Drengene fægtede også hold og sluttede på 13 plads. De fægtede til tider rigtig godt sammen og alle havde gode kampe. Men den rutine, som det kræver at komme langt i en holdtunering manglede. Dertil kommer at Jonas havde svært ved at finde sin topfægtning frem igen. Der var dog mange lovende tindenser på holdet, og det skal blive spændene følge kadetdrengene til næste sæson.

Pigerne var også i kamp i lørdags hvor Marie Winterberg-Poulsen (Jonas' lillesøster) sluttede på en 45. plads. Naja Vaaben kom desværre ikke videre fra puljen og sluttede på 55. plads.
Den eneste danske fleruetfægter ved EM, der ikke er fra Fægteklubben Trekanten, var Stine Olstrøm fra Varde Fægteklub, hun blev nummer 53.

Pigerne fægtede også hold. Men Marie havde en gammel skade i sit ene baglår, som begyndte at volde hende mange problemer. Da holdet ikke havde nogen rerserve måtte de trække sig efter bare en kamp imod Tyskland. Skønt Marie var skadet, så lykkes det alligevel pigerne at fægte en tæt kamp med tyskerne. Kampen sluttede med tysk sejr 45-36.

Trekanten fægtere der skal fægte ved EM de næste dage:

7. marts - Sarah Larsen (Dame juniorkårde)
8. marts - Laeticia Jørgensen (Dame juniorfleuret)
9. marts - Jacob Lang, Sophus Landorph, Mathias Danckwardt, Maxim Valeur (herrer juniorfleuret)
11. marst - Jacob Lang, Sophus Landorph, Christoffer Rykind-Blarke, Maxim Valeur (herrer holdjuniorfleuret)

Det har været svært at få ordenlig WiFi til opdateringer af trekanten.org. Men der vil blive gjort forsøg på at få langt nyheder op, så du bedre kan følge EM i Sochi. Du kan dog altid klikke på de links du ser nedeunder, hvis du søger resultater fra EM:

LINK - RESULTATER EM SOCHI 2018 (KADET)

LINK - RESULTATER EM SOCHI 2018 (JUNIOR)

Du kan også følge kampene på youtube på dette link:

LINK - LIVE STREAM EM SOCHI

pige hold EM 2018

Pigholdet der desværrer måtte trække sig efter bare en kamp - fra venstre mod højre Naja Vaaben, Malte Trier Mørch (træner), Marie Winterberg-Poulsen og Stine Olstrøm (Varde Fægteklub)
(Foto: Augusto Bizzi)

Fægteklubben Trekanten
Ryparkens Idrætsanlæg
Lyngbyvej 104
2100 København Ø
Danmark

Telefon: +45 39 27 13 13
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.