Skip to main content

Gode resultater ved kadet & Junior VM

hold VM 2018
Juniorholdet ved VM i Verona - fra venstre mod højre: Jonas Winterberg-Poulsen, Maxim Valeur, Jacob Brandt Lang og Sophus Landorph

Kadet og junior VM i Verona er netop afsluttet, og Fægteklubben Trekanten kan se tilbage på godt VM. Her er en lille gennemgang af nogle af resultaterne.

På individuel junior formådede Mathias Danckwardt at opnå sin karrieres flotteste resultat og fægtede sig til en flot plads i top 32, hvor han var snublende tæt på at komme i top 16, idet han tabte 15-14 til amerikaneren Samuel Moelis. 
For at nå til top 32 skulle Mathias først slå, den måske bedste franske juniorfægter, Wallerend Roger. Kampen sluttede med sejr til Mathias 15-11. Derefter mødte Mathias den ungaren Benjamin Fruhauf, som også måtte se sig slået af Mathias 15-10. 

På Kadet var fokus rettet på Jonas Winterberg-Poulsen, som kunne kvalificerer sig til ungdoms OL i Argentina, hvis altså han fægtede rigtig godt. Det blev en meget nervøs start på morgen. Men Jonas kom dog forbi puljen med fem sejre. Nervøsiteten havde ikke lagt sig da Jonas skulle fægte sin første eliminationskamp, og det blev en hektisk og tæt erfære, der efter meget hårdt arbejde sluttede med dansk sejr 15-13, over australieren Robert Caccarelli. 
I top 32 skulle Jonas møde den langt mere rutinerede russiske fægter, Danila Kravtsov. I det meste af kampen var russeren foran med to point, og holdt denne føring til slutningen af anden periode hvor stillingen stod 12-10 til russeren. Efter pausen gik Jonas dog ud med fornyet styrke og satte inden for kort tid 5 point i træk, og vandt dermed kampen 15-12.
I top 16 skulle Jonas møde den bedste amerikanske kadet, Kenji Bravo. Det blev en kamp hvor Jonas aldrig kom igang, og måtte se sig slået 15-4. Kenji blev lidt senere på dangen verdensmester.
En top 8 placering havde helt sikkert ført Jonas til ungdoms OL. Det viste sig dog heldigvis at resultaterne faldt ud i Jonas' favør. Jonas sluttede som nummer 10 ved VM, og er dermed VMs 5 bedste europæer. Men kun en fægter kan komme med fra hver nation, og da der er to franskmænd foran Jonas, så rykker Jonas op blandt de fire europæere der kommer til ungdoms OL.
Vi har pt. ikke modtaget en bekræftelse på udtagelsen, så vi holder lidt igen på trekanten.org, med at slå nyheden helt op. Men eksperterne mener at der er en god 99% sikkerhed for at udtagelsen burde være i hus.

Juniorholdet skulle i første kamp, i top 32 møde Korea. Det var en lidt uheldig modstander at møde i top 32. men Korea er stort set useatet da de ikke deltager i nogen world cups, og ligger derfor kunstigt langt nede på verdensranglisten. Men det danske hold fægtede lige op med koreanerne i det meste af kampen. 
Det var klart juniorholdets bedste indsats siden world cuppen i Leszno tilbage i oktober. Så stor fremgang på det fægtemæssige. Desværre var koreanerne de første der nåede til 45 point, og vandt dermed kampen.
Danmark slutter på en 17. plads

Mange andre fægtere fra Fægteklubben Trekanten var igang ved VM i Verona. Det samlede hold fra Trekanten så sådan her ud:

DAME JUNIORKÅRDE:
- Sarah Larsen

DAME KADETFLEURET:
- Naja Vaaben
- Marie Winterber-Poulsen (måtte udgå pga. skade)

HERRER KADETFLEURET:
- Jonas Winterberg-Poulsen
- Samuel Weyhreter
- Steffen Gjaldbæk

DAME JUNIORFLEURET
- Laeticia Jørgensen

HERRER JUNIORFLEURET
- Mathias Danckwardt (fægtede kun individuel)
- Sophus Landorph
- Maxim Valeur
- Jacob Brandt Lang
- Jonas Winterberg-Poulsen (fægtede på junior kun i holdkategorien)

LINK - RESULTATER VM VERONA 2018

Fægteklubben Trekanten

Lyngbyvej 104
2100 København Ø
Danmark

Telefon: +45 39 27 13 13
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.