Skip to main content

Stabilt dansk VM 2018

Trekanten hold Wuxi 001
De fire Trekanten-fægtere ved VM i Wuxi - fra venstre mod højre: Kolja Dahlin, Conrad Kongstad, Alexander Tsoronis og Thomas Berg (Foto: #Bizziteam)

Mange har måske undret sig over at Trekanten.org, har været så stille med at raporterer fra senior VM i Wuxi. Det skyldes primært et hyr med at få VPN til at virke med dvs. sider og andet, som skal bruges når siden her skal opdateres. Derfor må i nøjes med denne VM raport, hvor Trekanten.org kort ser tilbage på VM 2018, og lidt frem på næste sæson.

Fægteklubben Trekanten havde endnu en gang fire stærke seniorfægtere med ved VM i Wuxi, Kina. Byen som få har hørt om, men som alligevel huser godt og vel 4,5 milloner indbyggere, budte på fin vis velkommen til et stort og flot arrangeret VM, som næsten fik en til at føle at man var til OL, eller del af en langt støre sport.

De fire danske fleuretdrenge var alle top-motiverede op til og under VM. Men desværre blev Conrad ramt af en skade lige inden VM. Det vidste sig at være en mindre fiberspringning i højre hasemuskel. Men skaden var desværre ikke blevet god igen, så efter kun en kamp i puljen, måtte Conrad erkende at det ikke var muligt at fortsætte. Kolja Dahlin havde en hård start på dagen, hvor det var svært at finde den bedste fægtning frem. Kolja kom dog videre med to sejre i puljen og skulle i første udslagning møde den irske fægter James Brosnan, som Kolja sikkert vandt over 15-7. Desværre ville skæbne at Kolja derefter skulle møde sin holdkammerat Alexander Tsoronis, om at advancerer videre til anden dagen. Det blev en velfægtet kamp hvor begge Trekanten-fægtere udviste super fægtning. Kampen endte med en 15-12 sejr til Alexander.

Thomas Berg skulle, ligesom Alexander, kun fægte en kamp om at komme videre til anden dagen. Her skulle Thomas møde den bristiske fægter Ben Peggs. En fægter som Thomas kender særdeles godt, idet han og hele holdet netop havde været på fægtelejr med Peggs op til VM. Det blev noget af en gyser, men midt i kampen lykkes det dog Thomas at opbygge en lille to til tre pointsføring. En føring Thomas var i stand til at holde til kampens afslutning og vandt dermed kampen 15-12.

På anden-dagen skulle både Alexander og Thomas møde to meget rutinerede modstandere. Alexander skulle møde Son fra Korea. En fægter som Alexander havde vundet over året før ved VM i Leipzig. Son var dog top-motiveret for at vende resultatet fra sidste år, og vandt kampen 15-8.
Thomas skulle møde sølvmedaljevinderen fra OL i London, den egyptiske fægter, Alaaeldin Abouelkassem. Det var en kamp der med sikkerhed skulle fægtes meget tålmodigt og det forsøgte Thomas også. Det blev til en flot første periode, men i anden periode skulle egypterens store erfaring vise sig at gøre livet surt for Thomas, og Abouelkassem trak fra. Kampen sluttede med egyptisk sejr 15-8.

På hold mødte fleuretdrengene i første kamp Canada. Et hold som Danmark havde mødt to gange før i løbet af sæsonen. Første gang i Tokyo og anden gang i Paris, begge gange med sejr til Danmark. Så det danske hold gik til kampen med stor selvtillid. Det blev til en super fin og rutineret fægtet kamp, hvor Danmark fik kæmpet sig til 45-41 sejr.
I top 16 skulle Danmark møde Korea. De danske fægtere havde flere gode kampe imod koreanerne men en lidt sløj start, gjorde at Danmark aldrig rigtig fik lukket Koreanernes føring. Kampen sluttede med Koreansk serj 45-28.
I placeringskampene tabte Danmark først til egypten 45-41. Men i næsten kamp skulle Danmark møde verdensranglistens nummer 7 - Ukraine. Danmark kom utroligt godt fra start, og var i stand til at holde føringen kampen igennem. Det blev til en flot dansk sejr 45-35.
I kampen om 13. pladsen mødte danmark til sidst Hong Kong. Det blev en hård kamp imod et velfægtende mandskab. Det blev til en sikker 45-26 sejr til Hong Kong.

Dermed slutter Danmark i år på en 14. plads, som er én placering bedre end ved sidste VM. Det skal bemærkes at sejren over Ukraine, var det næst højest placerede hold Danmark har vundet over denne sæson, kun overgået af sejren over Italien tilbage i oktober. Så der er fremgang at bemærke på det danske hold. En fremgang som er vigtig at holde fast i, idet næste sæson bygger op imod OL 2020 kvalifikationen. Så holdet skal de næste måneder finde topformen frem, idet world cup stævnet i St. Petersburg til april markere starten på OL udtagelsessæsonen. Fra og med april vil alle world cup, grand prix og satellit stævner og dermed også EM og VM 2019 tælle med til OL udtagelsen. De to mesterskaber bliver afholdt i Düsseldorf og Budapest.

Du vil selvfølgelig kunne følge fleuretlandsholdet her på siden, og vi vil sørge for at alle vores læsere, vil få et grundigt indblik i hvordan forberedelserne til OL-kvalifikationen forløber. Du vil også snart opleve en helt ny Trekanten.org, idet hjemmesiden her bliver fuldstændig ændret i løbet af sæsonen.
Udover at hjemmesiden i højre grad vil rette sig imod rekurtering af nye medlemmer, så vil vi stadig opretholde en levende nyhedsside, hvor du kan følge med i alle Trekanten-fægternes aktiviteter i løbet af sæsonen.

LINK - RESULTATER VED SENIOR VM 2018

Malte og Thomas Wuxi 001
Malte Trier Mørch og Thomas Berg under kampen imod Abouelkassem (Foto: #Bizziteam)

Fægteklubben Trekanten

Lyngbyvej 104
2100 København Ø
Danmark

Telefon: +45 39 27 13 13
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.