Skip to main content

Malmö, Halle og Berlin

Jacob_malm_2011web
Jacob Lang (længst væk) viser god fægtning i Malmö (foto: Karsten Weirup)

Fægteklubben Trekanten har haft meget travlt de sidste to weekender. Denne weekend havde Trekanten mange fægtere i Malmö og i den midt tyske by Halle. Resultaterne fra Halle var ikke fantastiske denne gang. Faktisk syntes den danske delegation at være ramt af noget der kunne minde om Tycho Brahe dag - som betød at Stefan Everitt endte på hospitalet med en skade han pådrog sig i første kamp i anden pulje og en lang række uheldige omstændigheder.
Så imens krisen var på sit højeste i Tyskland, så kunne Trekantens unge fægtere vise noget mere solide resultater i Malmö. Her skulle en lang række Trekanten-fægtere vise at de endnu en gang kunne vinde en lang række medaljer hjem, både på individuel og på hold. Især vil mange nok huske Trekantens dreng/pige holds spændene semifinale imod Hellerup Fægteklub, hvor Trekanten-fægterne vandt 43 - 44. Det svenske fægteforbund har en fin resultatliste med overskriften "Dansk dominans i Malmö". Se resultaterne fra Jönssons Pokal her.

I sidste uge kunne man læse på Maltes blog hvordan det var gået for Trekanten i Bratislava. Men Trekanten var også til stævne i Berlin, og Simon Jeiner skrev i den forbindelse en stævneberetning som du kan læse her:

Berlin2011web
Berlinfægterne fra Trekanten - fra venstre mod højre - bagerst: Mathias Danckwardt, Maxim Valeur, Benjamin Jeiner, Jacob Lang, Anton Tietjen
forerst: Sol Grum-Schwensen, Felix Caspersen, Sophus Landorph, Jonas Winterberg-Poulsen (foto: Simon Jeiner)

Berlin - Wittenau 

Fredag den 18. november drog 9 fægtere og 8 forældre afsted mod Berlin for at deltage i et nyt stævn. Nyt forstået på den måde at Trekanten ikke tidligere har deltaget i stævnet, og derfor havde vi ingen viden om størrelse, afviklingsform og modstandernes styrke.

Stævnet afvikles i årgangspuljer som vanen er i Tyskland.

For årgangene 2001 og 2000 blev der kun fægtet i puljer og af størrelse 5 eller 6 deltagere, og alle mod alle i puljen. I første puljerunde var alle med og kun de 24 bedste gik videre. I anden puljerunde gik kun de 18 bedste videre. I tredje puljerunde gik de 10 bedste videre og fjerde puljerunde gik de 6 bedste videre til finalepuljen. Vinderen af årgangen var så den fægter der havde flest sejre i finalepuljen. Så da finalepuljen var færdig havde fægterne kæmpet sig igennem mindst 23 kampe.

For drenge årgang 2001 blev Jonas nr. 4 ud af 25 deltagere.

For piger årgang 2000, blev Sol nr. 1 ud af 27 deltagere.

For drenge årgang 2000, blev Maxim nr.2, Jacob nr.3, Benjamin nr. 4 og Anton nr. 25 ud af 31 deltagere.

For såvel piger som drenge årgang 2000 var der lighed i point efter gennemførelse af finalepuljen. Så Sol måtte i en omkamp, ligeledes måtte Maxim og Jacob ud i omkamp mod L. Werner. Faktisk var de tre Tyskere der havde kvalificeret sig til finalepuljen drenge 2000 alle venstrehånds fægtere. Anton var så uheldig at starte i en 6 mandspulje og kun vinde en kamp. Havde puljen været en 5 mandspulje var Anton kommet med videre og kæmpet om adgang til top 18.

Trekanten havde også fægtere i årgangene 1999 og 1998. Her var turneringsformen mere som det kendes fra andre stævner. Der blev fægtet 2 puljerunder og herefter elimination, dog med repechage.

For drenge årgang 1999 blev Sofus nr. 3 og Felix nr.6 ud af 44 deltagere.

For drenge årgang 1998 blev Mattias nr. 5 ud af 32 deltagere.

Sofus og Felix tabte begge til den samme venstrehåndsfægter. De samlede årgangsresultater kan ses her:

LINK - RESULTATER

Det er et stævne med mange deltagere og med mange dygtige fægtere. Det er et meget velorganiseret stævne og vil være velegnet for trænede stævnedeltagere som for de nye stævnedeltagere. Hertil kommer at transportmæssigt ligger det ca. 6 timer fra København.

En stor tak til vores træner Ken Martin, der ydede en kæmpe indsats, og var en stor støtte for fægterne. Antons mor Anne – der er fra Berlin – var helt uvurderlig i at få arrangeret super spisesteder, fortælle om Berlin og meget mere så det praktiske rundet om stævnet også blev en super god oplevelse.

Endelig en hån til vejrguderne der havde arrangeret tæt tåge fra Berlin til København på vejen hjem.


Fægteklubben Trekanten
Ryparkens Idrætsanlæg
Lyngbyvej 104
2100 København Ø
Danmark

Telefon: +45 39 27 13 13
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.