Skip to main content

Emil Andersen kæmper sig til tops ved EM i Strasbourg

Emil EM
Emil Andersen kæmpede sig til en fantastisk 15 - 14 sejr over Frankrigs bedste fægter Enzo Lefort

Det er bestemt ikke hver dag at en dansk fægter kommer helt i top 16 ved et stort mesterskab. Ikke desto mindre var det præcis hvad som skete mandag eftermiddag for Emil U. Andersen fra Fægteklubben Trekanten.
Det er det bedste danske seniorresultat siden Kasper Peterson kom i top 16 ved VM i 2003. Emils vej til top 16 var bestemt ikke nem. Først skulle Emil møde den meget stærke Pavlo Syrachynskyy fra Ukraine. Det blev en benhård kamp i kvælende varme som, Emil fik vandt i 3. periode med cifrene 12 - 15.

I top 32 ventede en ufattelig hård modstander i Enzo Lefort fra Frankrig, som pt er nummer 4 på verdensranglisten. Det blev en ufattelig flot og spændene kamp hvor Emil fik presset Lefort ud i sin absolut bedste fægtning. Emil blev ved med at presse franksmanden og fik kæmpet sig til en perlerække af flotte angreb og angreb på forberedelsen. Det hårde arbejde på pisten betalte sig og Emil kunne hive sejren hjem 15 - 14!
I top 16 kampen skulle Emil møde en meget rutineret fægter fra Israel Tomer Or. Dette blev også en meget spændene kamp hvor Emil fik fægtet sig til mange gode afslutninger. Desværre blev det ikke til sejr og Emil måtte se sig slået 15 - 10.
Emils slutter som nummer 16 ved dette års europamesterskab. Et super flot resultat som er opnået efter en sæson med hård målrettet træning. Stort tillykke Emil!!

Alexander Tsoronis gjorde det også godt mandag. Alexander kæmpede sig til tre sejre i puljen og var ranket som nummer 37. Det betød at Alexander allerede i top 64 skulle møde den ekstremt stærke italienske fægter Andrea Baldini, som var ranket 28. En udsædvanlig lav rankning for Baldini som havde tabt to kampe i puljen. En ellers velfægtende Alexander tabte derfor desværre i top 64 og sluttede dagen som nummer 40.

Philippe Jørgensen fra HFK deltog også i mandagens konkurence og sluttede som nummer 34.

Både Alexander og Emil glæder sig til at fægte VM i Kazan, Rusland - som fægtes i midten af juli. Hold øje med deres resultater her på trekanten.org

LINK - RESULTATER HERRER FLEURET

LINK - FRANSK TV-PROGRAM OM EM MED EMIL ANDERSEN (CA. 06:00 MIN INDE)

Gruppe EM
Glade Trekanten-drenge (fra venstre: Alexander Tsoronis, Malte Trier Mørch og Emil U. Andersen)

Fægteklubben Trekanten
Ryparkens Idrætsanlæg
Lyngbyvej 104
2100 København Ø
Danmark

Telefon: +45 39 27 13 13
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.