Skip to main content

Kolja Vs. Italien 3 - 1! KÆMPE resultat ved junior EM i Maribor

Kolja EM 2015
Kolja Dahlin efter sejren over verdensranglistens nummer 1 - Francesco Ingagriola fra Italien! (foto: F.I.S)

Det er ikke hver dag man har fornøjelsen af at raportere ekstremt gode nyheder hjem fra et stævne eller mesterskab, men i dag er sådan en dag.
Det lykkes i dag Kolja Dahlin at opnå det bedste danske juniorresultat i rigtig mange år.. Faktisk vides det ikke i skrivende stund, hvornår nogen dansk juniorfægter sidst har vundet en medalje ved et mesterskab - men det er stensikkert lang tid siden.
Kolja kom i dag helt til tops og vandt en flot bronzemedajle ved dette års junior EM i Maribor, Slovenien. Det var kulminationen på en fantastisk dag, hvor det først var lykkes alle fire danske fægtere at komme i top 32. Hvilket i sig selv er et ufattelig godt resultat for dansk fægtning. Det lykkes senere for Thomas Berg at forsvare sine mange point fra sidste år, ved igen at komme i top 16. Her tabte han til Daniel Dosa far Ungarn som senere blev nummer 2 ved EM.

Kolja Dahlins vej til bronzemedaljen var nok den sværeste vej man næsten kunne forestille sig. Kolja var landet i en del af tableauet, som var mineret med italienske super talenter - faktisk var hele det Italienske landshold i samme del af tableauet som Kolja.
Den lidt uheldige placeringen var resultatet af at Kolja havde fægtet ret dårligt i puljen. Her var det kun blevet til to sejre og derfor ventede der Kolja en masse hårde kampe. Kolja vandt først en svær kamp over en af Letlands bedste fægter Kuceba 15 - 11.
Derefter stod italienerene i kø. Kolja lagde hårdt ud med at slå verdensranglistens nummer 14, Lorenzo Francella, så var den verdens nummer 1 Ingagriola 15 - 12, så verdens nummer 7 Tommaso Ciuti 15 - 14.. Den sidste kamp var især hektisk idet Kolja på et tidspunkt var bagud 14 - 11!

Koljas resultat er uden tvivl et af de største fleuretresultater i Fægteklubben Trekantens lange historie. Det er kulminationen på mange års hårdt og målrettet ungdomsarbejde. Der skal lyde et kæmpe tillykke til Kolja Dahlin for det store resultat og det kæmpe stykke arbejde der ligger bag.

Thomas Berg forsvarede sin flotte top 16 fra sidtse EM i Jerusalem og sluttede dagen på en samlet 13. plads. Efter at have vundet to flotte DE kampe.
Conrad kom også langt og nåede et resultat som nummer 27.

Danmarks sidste deltager i EM var Mikkel Rahbek fra HFK. Han kom også i top 32 og sluttede dagen som nummer 18.

I morgen skal Josefina Lawton fra Trekanten fægte damefleuret klokken 12:30, og på onsdag skal herrerfleuretfægterne igen i ilden, idet der skal fægtes hold. Du kan følge resultaterne her på siden og du kan også gå ind på følgende links for at holde dig opdateret.

LINK - RESULTATER - HERRERFLEURET

LINK - EM MARIBOR HJEMMESIDE

LINK - DFF NYHED OM KOLJA

LINK - EFC NYHED OM HERRER JUNIORFLEURET

 

Kolja og Malte EM 2015
Kolja og hans meget glade træner Malte Trier Mørch efter endnu en sejr ved EM i Maribor (foto: F.I.S)

Fægteklubben Trekanten
Ryparkens Idrætsanlæg
Lyngbyvej 104
2100 København Ø
Danmark

Telefon: +45 39 27 13 13
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.