Skip to main content

Trekanten suveræn ved Trekanten International NM

Alexander Trekanten International 2016
Alexander Tsoronis vinder her semifinalen over den østriske OL fægter Rene Pranz. Alexander vandt senere på dagen finalen og blev dermed den første Trekanten-fægter der har vundet Trekanten International på senior (Foto: Morten Juhl)

FKT suveræn ved Trekanten International/Nordisk Mesterskab 2016

Med mere end 300 tilmeldte fægtere fra 22 lande var Trekanten International igen i år godt besøgt. De mange udenlandske fægtere skyldes dels, at stævnet i senior afdelingen er et World Cup Satellite stævne, dels at stævnet også er Nordisk Mesterskab i alle kategorier. Det var dejligt at se de mange gode fægtere fra vores nordiske naboers bedste klubber.
Som noget nyt havde CEP Paris valgt at sende deres bedste puslinge og dreng/pige fægtere. Frankrig er som bekendt en af de største fægtenationer, og CEP Paris er suverænt Frankrigs mest vindende klub. Det højnede standarten i de yngre klasser, til et niveau vi ikke tidligere har set ved TI. Vi kan derfor med stolthed konstatere, at vores egne fægtere fægtede lige op med dem.  

Der blev i alt fægtet i 13 kategorier. Da vi ikke har så mange piger, var vi ikke med i dem alle. Alligevel fik FKT i Nordisk Mesterskab 7 Guld, 7 Sølv og 4 Bronze medaljer, ligesom det i Trekanten International blev til 5 Guld, 5 Sølv og 5 Bronze. Det er mange års ungdomsarbejde som nu bærer frugt. I det nordiske mesterskab fik vi hos drengene enten guld, guld/sølv, eller guld/sølv/bronze i samtlige kategorier fra minorer til senior.  

I den yngste kategori (U10) blev nordisk mesterskab vundet af Theo Schwartz, med sølv til Elvis Munk Skjødt, og bronze til Nicolai Carlier Carlsen. Da førstepladsen i TI gik til en fransk fægter fik Theo Schwartz tillige sølv, og Elvis Munk Skjødt fik Bronze.

Vi havde i år ingen fægtere i kategorien puslinge piger, men i puslinge drenge gik det os også rigtig godt, idet Christoffer Horn både vandt TI og nordisk mesterskab. Douglas Takle fik sølv i nordiske mesterskab og bronze i TI, og Jonas Karlsen og Mikkel Gjaldbæk fik begge bronze i nordisk mesterskab.

I kategorien dreng/pige piger var vi bl.a. repræsenteret af Marie Winterberg-Poulsen, som fik sølv både i nordisk mesterskab og i TI. Da Marie her fægtede over kategori, var det en rigtig flot præstation.  
Hos drengene var der 33 fægtere til start, og konkurrencen var hård, idet CEP Paris havde medbragt deres bedste fægtere. Alligevel lykkedes det Silas Scheelke Poulsen at vinde guld i nordisk mesterskab, og sølv i TI. Derudover fik Ruben Wilmont Jeiner sølv i nordisk mesterskab og bronze i TI.  I de sidste 3 udslagningskampe før finalen, kæmpede Silas og Ruben i stereo på hver deres pist, og leverede den bedste og mest koncentrerede fægtning, vi nogen side har set fra dem.  Flot, flot. Det bør også nævnes at Julius Manz Thorbek, Steffen Gjaldbæk og Anton A. Kortzau opnåede placeringer som nr. 9, 10 og 11.

I kadet piger fik Naja Vaaben sølv i nordisk mesterskab, og bronze i TI. Som førsteårs kadet var det en rigtig flot præstation. Det skal her også nævnes at Alexandra Brondum blev når 6 i TI og endte lige uden for medaljerne i nordisk mesterskab.
Hos kadet drenge var der 37 til start, og kategorien blev vundet af Jacob Brandt Lang. Sophus Landorph fik derudover sølv både i nordisk mesterskab og TI, og Jonas Winterberg-Poulsen blev nr. 6, selv om også han kun er første års kadet. Christoffer Rykind-Blarke klarede sig med en 9. plads også godt, og Samuel Andersen Weyhreter, som er førsteårs kadet, blev nr. 14.   

Blandt juniorfægterne herrer var det igen elevene fra Maltes fægteskole der dominerede. Der var 42 til start, men det var Thomas Lerche Berg, som fægtede rigtig godt hele dagen, der blev nr. 1, Conrad Selbæk Kongstad som blev nr. 2, og Kolja Dahlin som blev nr. 3. Finalekampen mellem Thomas og Conrad var en flot kamp, hvor begge fægtere fremviste deres færdigheder på smukkeste vis. Med guld, sølv og bronze både i nordisk mesterskab og i TI, blev fægterne fra de andre lande henvist til sekundære placeringer. FKT´s dominans blev yderligere slået fast ved en 5. plads til Mathias Danckwardt.

Senior konkurrencen herrer med 58 deltagere var ud over nordisk mesterskab også satellit stævne. Der var derfor mange gode fægtere fra mange lande. Vinderen blev Alexander Tsoronis, som havde fægtet stabilt, godt, men også lidt roligt hele dagen. I kvartfinalen mod Thomas Lerche Berg vågnede han imidlertid pludselig op, og begyndte at fægte med både intensitet, vildskab og højt tempo. Denne forandrede fægtestil hævede hans niveau mange klasser, og semifinalen mod den meget stærke Rene Franz fra Østrig, som Alexander vandt 15-12, blev hele turneringens største fægteoplevelse. Alexander fortsatte den gode fægtning i finalen, som han vandt sikkert med 15-8.

Veteran klassen damer blev som prikken over i’et vundet af Lene Jensen.

 
trekanten int 2016
Trekanten International 2016 blev for første gang afholdt i Grøndals centeret
Fægteklubben Trekanten

Lyngbyvej 104
2100 København Ø
Danmark

Telefon: +45 39 27 13 13
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.