Skip to main content

Hård dag for det danske hold ender godt

VM hold
Det danske herrerfleuretjuniorhold ved VM i Plovdiv - fra venstre mod højre: Konrad Kongstad, Mathias Danckwardt, Maxim Valeur og Jacob Brandt Lang (FOTO: Augusto Bizzi)

 

De danske fleuretdrenge skulle i dag fægte hold. Det startede med en kamp imod Chile, som var noget nær en totalt ukendt modstander, for de danske fleuretdrnge.
Hvad der på papiret virkede som en måske let modstander skulle vise sig at være en langt svære nød at knække end først antaget. Kampen bølgede frem og tilbage men hen imod slutningen begyndte de danske drenge at fægte med støre selvtillid og fik kæmpet sig til en lidt tæt sejr 45-41.

I top 16 skulle Danmark møde Ungarn. Et hold som det danske hold kender væsentlig bedre end Chile. Det så også rigtig godt ud længe og meget tyde på en sejr til Danmark. Men det kan være utroligt hårdt at fægte hold. Conrad Kongstad havde en svær kamp og pludselig var Ungarn tilbage igen. Kampen sluttede meget ærgerligt med en sejr til Ungarn 45-39.

Canada var første modstander i placeringskampene. Her kom Danmark igen godt fra start og udviste super gode takter. Især Conrad havde kommet sig over Ungarn og fægtede igen meget rutineret. Desæverre stødte danskerne igen på problemer hen imod stutningen af kampen og tabte 45-38.

Derefter skulle Danmark kæmpe om 13. pladsen og pausen blev benyttet til at træffe nogle ændringer på holdet. Der blev bydtet rundt på kampplaceringerne og holdet gik derfor til næste kamp i en helt ny og uprøvet formation. Det skulle vise sig at virke ret godt. Kampen var imodt Storbritanien, et hold som Danmark havde tabt til ved EM for bare en måned siden. Endelig virkede alting på det danske hold og alle fægtede rutineret og stabilt og kæmpede sig til en god og sikker sejr på 45-35.

Dagens sidste kamp var imod Tyrkiet. Et hold der er kendt for at have nogle rigtig stærke profiler. I lang tid førte Tyrkiet sikkert imod Danmark og mange havde nok troet at Danmark ikke kunne vende kampen. Men Conrad viste endnu en gang at have sit fokus intakt og fik to gange hamret Danmark tilbage i kampen. Til sidst udviste Maxim Valeur stort overskud og lukkede kampen i sikker stil til en dansk 45-42 sejr.

Danmark slutter dermed på en samlet 13. plads. Det er et ganske udemærket resultat idet der har været stor udskiftning på juniorholdet siden sidste sæson. Hvor de to juniorveteraner Thomas Berg og Kolja var på holdet. Dagens resultater viser at der er en god fremtid for det danske juniorhold og det vil blive rigtig spændene at følge dem de næste år. Det var ydermere inspirerende at se hvordan holdet kom sig over to svære nederlag. At kæmpe sig tilbage i stævnet og få kæmpet sig til de sidste to sejre er bestemt ikke nemt.

Der er ikke flere Trekanten-fægtere tilbage ved VM og raporteringen slutter derfor. Men Danmark har stadig et hold med. Det er på herrerkårde og de starter i morgen klokken 12:00 dansk tid. 
Du kan se flere af dagens resultater og følge kårdeholdet i morgen ved at klikke på linket nedeunder.

Næste store mesterskab er til juni hvor seniorfægterne drager til EM i Tiblisi, Georgien. Du vil, som altid, kunne følge resultaterne her på siden.

LINK - RESULTATER HOLD VM PLOVDIV 2017

Fægteklubben Trekanten
Ryparkens Idrætsanlæg
Lyngbyvej 104
2100 København Ø
Danmark

Telefon: +45 39 27 13 13
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.