Skip to main content

Stabil holdindsats ved senior EM

Kolja vs Sanita
Kolja Dahlin fægter her imod Andre Sanita fra Tyskland (Foto: Augusto Bizzi)

De danske seniorfleuretfægtere fortsatte onsdag med at udvise topform, idet holdet gik hen og vandt to hårde holdkampe imod Israel og Belgien. De to sejre er de første to sejre, som det danske landshold vinder på hold i mange år, og indbringer dermed de første vigtige world cup point på verdensranglisten. 

Holdet bestod af Kolja Dahlin, Thomas Berg og Emil Andersen. Deres første kamp var imod et stærkt tysk mandskab, hvor hovednavne som Peter Joppich og Benjamin Kleinbrink, hører til de absolut tungeste navne i herrerfleuret. Det danske landshold gjorde det dog godt, og ligesom ved world cuppen i Paris, ydede de danske drenge stor modstand. Især Kolja var i sit rette element i denne kamp og satte mange point. Kampen sluttede med en tysk sejr på 45-30.

Derefter skulle Danmark møde Israel i første placeringskamp. Her viste danskerne at de havde fået fægtet sig varme og vandt en klar 45-34 sejr, imod et temmelig rystet israelsk hold. 

Hviderusland var næste modstander. De hviderussiske fægtere havde desæverre succes med at stresse det danske hold og kampen om 9/10 pladsen, endte med et dansk nederlag på 45-38.

Til slut skulle Danmark kæmpe om 11. pladsen imod et ret homogent og velfægtende Belgisk mandskab. Det danske hold havde ikke helt kaste nederlaget imod Hviderusland af sig, og kampen blev ret tæt og på et tidspunkt førte Belgierne komfortabelt. Men en deciplineret holdindsats fra alle tre danske fægtere, gjorde at holdet kom tilbage i kampen. Det bør dog nævnes at Thomas Berg i sidste kamp vandt med intet mindre end 12-2 og bragte det danske hold tilbage fra en ellers dyster udsigt til et muligt nederlag, efter at holdet var kommet bagud for anden gang. Thomas' store indsats gjorde at det danske hold vandt imod Belgien 45-41.

Det må regnes for en yderes stabil og godkendt indsats af de tre danske fægtere. Stot tillykke for et godt EM. Seniorholdet skal i krig igen mellem den 18. og 26. juli under VM i Leipzig. Du kan selvfølgelig følge holdet på trekanten.org og på klubbens Facebook side.

De sidste danskere der skal fægte ved dette års EM er kårdefægterne der skal kæmpe imorgen fredag imod Ungarn. Det er lidt uvist om hvornår på dagen det sker. Men det forventes at starte kl 10:00 lokal tid (08:00 CET)

Du kan se alle resultaterne og følge live update imorgen på linket nedeunder:

LINK - RESULTATER OG LIVE UPDATE VED EM I TBILISI

Emil Vs Joppich
Emil Andersen fægter imod Peter Joppich fra Tyskland - første kamp i holdmødet (Foto: Augusto Bizzi)

Fægteklubben Trekanten

Lyngbyvej 104
2100 København Ø
Danmark

Telefon: +45 39 27 13 13
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.