Skip to main content

Stort resultat ved senior EM i Tbilisi

Thomas EM
Thomas Berg gør sig klar til kampen i top 16 imod den olympise vinder fra Rio (foto: Augusto Bizzi)

EM er dårligt startet og med det samme kan der raporteres om store resultater ved dette års EM i Tbiblisi i Georgien. I dag lykkes det Thomas Berg at kæmpe sig til en flot plads i top 16. Thomas havde ellers haft en hård start på dagen, hvor han kun havde kæmpet sig til to kampe i den indledende pulje. 
Det var dog nok til at gå videre og i eliminationskampen i top 64 mødte Thomas polakken Piotr Janda, som måtte se sig slået af den stærke dansker 15-11. Derefter skulle Thomas fægte imod Ungarns bedste senior Daniel Dosa. Det blev en sand gyser af væreste/bedste slags og sluttede til Thomas' fordel 15-14. 
Dermed var Thomas i top 16 og skulle her møde guldmedaljevinderen ved OL i Rio Danielle Garozzo fra Italien. Her sluttede den ellers fantastiske dag for Thomas idet Garozzo vandt 15-7.
Det er det bedste danske seniorresultat ved et stort mesterskab siden Emil Andersen også kom i top 16 ved EM i Stratsburg i 2014.

Emil Andersen fægtede også i dag og kom igennem puljen med tre sejre. Emils modstander i eliminationen var den stærke franske fægter Julien Mertine. Emil fægtede super godt og satte mange flotte point ind. Især huskes kampen for Emils mange gode angreb. Desværre var det ikke nok, og Emil tabte kampen 15-11.

Kolja var også i ilden i dag. Det var en hård pujle hvor Kolja have svært ved at finde sin fægtning. Dagen kunne være reddet med en sejr over italienske Foconi i sidste kamp. Kolja førte 4-3. Men to store dommerfejl gjorde en ende på Koljas EM fægtning, og dermed kom Kolja ikke videre til eliminationsrunderne, idet Kolja kun havde en sejr i puljen.

Drengene skal fægte igen onsdag hvor den står på hold. Der er stadig uvist hvem Danmark skal møde. Men du kan holde dig opdateret her på siden. Du kan også se dagens resultater ved at klikke på linket nedeunder.

LINK - RESULTATER EM TBILISI 2017

Fægteklubben Trekanten

Lyngbyvej 104
2100 København Ø
Danmark

Telefon: +45 39 27 13 13
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.