Skip to main content

Stor succes ved Trekanten International

Conrad TI

Conrad Kongstad i gang under Trekanten International 2017 (Foto: Morten Juhl)

Med i alt 375 tilmeldte fægtere og ganske få afbud, var årets Trekanten International med sikkerhed blandt de største fleuretstævner, der nogensinde er blevet afholdt i Skandinavien.
Det var især en deltager fremgang i seniorkategorierne der sikrede rekorden.  Der var i år tilmeldt 56 seniordamer og 90 seniorherrer til stævnet. At det ikke er OL år, og stævnet således ikke kan bruges til at sikre de sidste point til en OL kvalifikation, gør denne fremgang endnu mere bemærkelsesværdig.
Fægterene kom fra 27 forskellige lande, og der var fægtere og trænere fra lande, som ligger så langt væk som Sydamerika og Singapore.   
Alle pister der kunne fremskaffes var konstant i brug, så det tekniske udstyr var presset til bristepunktet. Heldigvis var vi i år tilbage i Valbyhallen, som har kapacitet til at rumme et så stort stævne, og det lykkedes det efterhånden meget professionelle stævneteam, at gennemføre stævnet helt uden væsentlige forsinkelser.  

Lørdagen startede med seniorherrer.  Ud af de 90 tilmeldte havde vi 10 fægtere i med denne kategori, men det var Thomas Berg der sørgede for, at Danmark vandt kategorien for andet år i træk. Thomas har fægtet fantastisk i sit første senior år, og med det flotte resultat i Valbyhallen er Thomas nu nr. 74 på verdensranglisten. I kvartfinalen vandt han så sikkert som 15-8 over Alexander, der som bekendt vandt TI sidste år, og i semifinalen var han oppe mod Janderson Briceno fra Venezuela, hvor han, efter meget flot fægtning, også vandt sikkert med 15-7.  I finalen var modstanderen Guilherme Toldo fra Brasilien, som ligger nr. 19 på verdensranglisten. Det blev den bedste kamp ved hele stævnet, mellem to fægtere som var meget lige. Thomas var dog hele tiden lidt foran, og hen mod slutningen blev Toldo så frustreret, at han mistede koncentrationen. Thomas vandt herefter kampen med 15-11.  En fantastisk præstation. Det bliver spændende at følge ham til EM og VM i løbet af sommeren.   
Ud over Alexander som blev nr. 5, hvilket gav en sølv medalje i Nordisk mesterskab, er det også værd at nævne, at Kolja Dahlin blev nr. 12 og fik bronze i Nordisk mesterskab, selv om han har været væk fra klubben i lang tid. Conrad Seibæk Kongstad fik også bronze i Nordisk mesterskab og Maxim Valeur klarede sig til top 16.

Om lørdagen var der også U14 for piger. Her vandt Marie Winterberg-Poulsen guld, både i Nordisk mesterskab og i TI, ved at besejre Stine Olstrøm med 15-10 i finalen. Hos kadet drengene med 41 fægtere blev det Jonas Winterberg-Poulsen der vandt guld, og Jacob Brandt Lang der fik sølv, både i Nordisk mesterskab og TI. Ruben Jeiner kom i top 8. I veteranklassen for herrer fik Simon Jeiner en bronzemedalje.  

Om søndagen havde vi knap så mange fægtere til start, men i pigernes U17 lykkedes det Marie Winterberg-Poulsen, som fægtede over kategori, at få guld, og Neja Vaaben at få sølv både i TI og Nordisk mesterskab. Det bør også nævnes at Josephine her blev Barfod Damgaard blev nr.5. I juniorherrer fik Conrad Seibæk Kongstad sølv både i TI og Nordisk mesterskab, og det lykkedes Sophus Landorph og Jonas Winterberg-Poulsen at komme i top 8.
I kategorien dreng/pige drenge fik Christoffer Horn og Julius Manz Thornbek begge bronze. Her opnåede Jonas Karlsen tillige en 6. plads.  
Hele stævnet sluttede med finalen i den yngste kategori U10, hvor Frode Vaaben fik sølv både i TI og Nordisk mesterskab. 
Igen i år var det således FKT som opnåede flest topplaceringer. 

Silas vs. Petrini TI
Silas Scheelke Poulsen til højre kæmper en tæt kamp med Felix Petrini fra Sverige (Foto: Morten Juhl)

Fægteklubben Trekanten

Lyngbyvej 104
2100 København Ø
Danmark

Telefon: +45 39 27 13 13
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.