Skip to main content

Stærk indsats af det danske fleuretlandshold

kolja vs sanita2
Kolja Dahlin fægter her imod Andre Sanita i top 64 (Foto: Augusto Bizzi)

Det blev nogle hårde kampe de tre danske fleuretfægtere kæmpede i dag. Thomas Berg var snublende tæt på at fægte sig i top 32. Men måtte efter en meget fysisk hård kamp imod Choi fra Hong Kong, se sig slået 15-14. Frustrerende efter en lang og hård kamp hvor Thomas fægtede super flot. Chois angreb var desværre meget deciplineret, og det lykkes ikke Thomas at finde en holdbar løsning i forsvaret.

Kolja mødte en meget veloplagt Andre Sanita fra Tyskland. Der gangske som forudset angreb super meget og hurtigt. Kolja fulgte dog godt med til 8-8, men så derfra var den tyske fægter ikke til at stoppe, og kampen sluttede 15-8.

Dagens bedste resultat kom fra Alexander Tsoronis, som i sin første kamp imod Koreanske Son, havde stor succes med at bruge sit kontraoffensive spil. Son var aldrig i stand til at finde en løsning, og kampen sluttede med en sikker 15-7 sejr til Alexander, som dermed var sikkert videre til top 32.

I top 32 mødte Alexander Enzo Lefort fra Frankrig. Det blev en meget spændende og velfægtet kamp hvor stillinge sent i kampen stod 11-11. Leforts pres i slutningen af kampen viste sig dog at virke godt, og formåtte at sætte en slutspurt ind der ikke var til at stoppe. Kampen sluttede 15-11 til Lefort.
Dermed slutter Alexander som nummer 30 ved verdensmesterskaberne 2017.

Med Alexander i top 32 og Kolja og Thomas i top 64, tangerer årets danske delegation rekorden (i nyere tid) fra 1999. Her kom Rama Andersen i top 32, Nicolas Guilbert og David Garde-Tchertok i top 64. Men hvis man tæller Patrick Jørgensens fine top 32 på kårde fra i går med, så har det danske landshold samlet set klaret sig bedre end i 1999. 

De gode resultater er et resultat af fægternes enormt hårde arbejde igennem hele sæsonen. Men skyldes også især Fægteklubben Trekantens målrettede elitesatsning, hvor fægterne, udover deres daglige træning med Malte Trier Mørch, modtager stor støtte og vejledninge fra klubbens sportschef Laurence Halsted. Fysisk træning af Jonas Haxthausen og Ken Martin Ito Bruun, samt jævnlig behandlinger af klubbens fysioterapeut Nicolai Rasmussen.
Det er sikkert at klubbens team samt de mange gode træningskammerater - resulterer i et sundt talent/elitemiljø der altså gør at alle fem Trekantenfægtere ved VM i år, har gjort det rigtig godt.

I forlængelse af dette, må man heller ikke glemme den store skare af forældre og andre frivillige der dagligt yder en kæmpe indsats for at klubben fungerer på alle tænkelige måder - herunder især også talent/eliteområdet.

Man skal huske at hele herrerholdet - bestående af Kolja Dahlin, Thomas Berg, Conrad Kongstad og Alexander Tsoronis alle kommer fra Fægteklubben Trekanten, og at det er lykkes et rent Trekanten-hold at klare sig bedre end de fleste nationer ved VM.

På onsdag skal herrerfleruetfægterne i kamp igen. Denne gang bliver det på hold, hvor alt tyder på at Danmark skal møde Hong Kong i top 32. Husk at tjek siden her for opdateringer, og husk at du altid kan finde de sidste nyheder om alt i Fægteklubben Trekanten på vores Facebook side.

LINK - RESULTATER HERRERFLEURET

 

Fægteklubben Trekanten

Lyngbyvej 104
2100 København Ø
Danmark

Telefon: +45 39 27 13 13
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.