Skip to main content

Danmark rykker op som nummer 20 i verden

sej VM 001
Øjeblikket hvor Thomas Berg sætter det sidste touche i holdkampen mod Hong Kong (Foto: Astrid van Barneveld-Glimmerveen)

Inden VM lå det danske herrerseniorfleuretlandshold som nummer 46 i verden. Men det skulle der blive lavet om på onsdag morgen, hvor de danske drenge skulle møde Hong Kong. Det var et veloplagt, seriøst og forberedt dansk mandskab der stillede sig på pisten over for et Hong Kong hold der over en lang årrække har ligget stabilt i verdens-toppen, med fægtere højt placeret på verdensranglisten.
De var dog ikke klar på det danske holds velforberedte tilgang til kampen. I dagene op til mødet med Hong Kong var der gået meget tid med videoanalyse og taktiske overvejelser. Der var blevet lagt planer for angreb og forsvar og disse planer fulgte alle fire fægtere på det danske hold til fulde. 
Det blev en tæt kamp imod de rutinerde fægtere fra Hong Kong, men i sidste ende blev det til en sejr på 45-40 til Danmark.

I top 16 ventede en endnu mægtigere modstander - nemlig Korea. Danmark kom godt fra start og førte efter de første tre kampe. Men koreanernes hutighed og store rutine gjorde at de indhentede danskerne i midten af holdkampen. Korea vandt 45-28.

Derefter skulle det danske hold fægte en række placeringskampe. Kampe som alle var gode, tætte og velfægtet. Men som dog led lidt under at det danske hold, stadig mangler lidt mere rutine for at finde den stabilitet der skal til for at vinde flere kampe i træk ved de store holdtuneringer. 

Danmark fik dog en sejr mere. Det var dagens sidste kamp i mod Chile, som overraskende nok havde slået Brasilien tidligere på dagen, og var dermed, som Danmark, også i top 16. Det blev til en sikker dansk sejr på 45-30.

Danmark rykker 26 pladser op på holdverdensranglisten, og slutter sæsonen som nummer 20 i verden. Den nye placering på ranglisten, vil nok betyde at Danmark vil møde nogle lidt "nemmere" modstandere ved dvs. world cups næste sæson. Så vi vil nok se et dansk hold klatre endnu højere op på verdensranglisten til næste sæson.

Alle fægtere på fleuretholdet kommer fra Fægteklubben Trekanten - Holdet består af Kolja Dahlin, Thomas Berg, Conrad Kongstad og Alexander Tsoronis. Stort tillykke til drengene - flot fægtet og vi håber i nyder jeres fægte-sommerferie de næste uger.

LINK - RESULTATER HOLD VM

Fægteklubben Trekanten

Lyngbyvej 104
2100 København Ø
Danmark

Telefon: +45 39 27 13 13
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.