Skip to main content

Stor medaljehøst til Syddanmark Open

Syddanmark_Open
Fægterne og deres træner i Haderslev

I weekenden den 23.-24. februar tog en gruppe af Trekantens unge fægtere til ranglistestævnet Syddanmark Open i Haderslev.

Om lørdagen blev der fægtet fleuret, og det blev til en mængde medaljer i alle B&U-kategorier. Jeppe Reindahl, der var med som træner, blev desværre også nødt til at træde til som dommer, men så snart han havde et ledigt øjeblik, var han nede og hjælpe de unge fægtere, hvoraf flere endnu ikke har fægtet så mange stævner.

Hos miniorerne vandt Ruben Jeiner guld, og Marie Winterberg-Poulsen og Christoffer Horn tog sig af bronzemedaljerne. Kristoffer Josefsen kom ind på en flot 5. plads.

Hos puslinge drenge vandt Silas Scheelke guld og Pelle Kamp fik bronze. I puslinge pige fægtede Naja Vaaben og Josefine Damgaard en tæt finale, som Naja vandt 15-13.

Hos D/P-drenge fægtede Rasmus Weirup og Anton Tietjen en spændende finale, som Rasmus vandt 15-9. Vores svenske ven Casper Persson, som træner i Trekanten, fik bronze. Hos pigerne vandt Petra Kjærsgaard finalen mod en fægter fra Sverige.

I kårde senior kategorien fægtede førsteårskadetten Emilia Borrye sig til en flot sølvmedalje.

Om søndagen fægtede en lille gruppe bestående af Oskar Skals, Rasmus Weirup og Emilia Borrye kårde. Det blev til flere nervepirrende tætte kampe. Hos puslinge drenge vandt Oskar Skals guld efter en uhyggelig tæt finale mod en tysk fægter, hvor det lykkedes Oskar at sætte det afgørende touche i allersidste øjeblik.

Hos D/P-drenge fægtede Rasmus Weirup semifinale mod dette års DM-sølvvinder. Det var en spændende kamp, hvor Rasmus flere gange var bagud med et par point, inden det lykkedes ham at fægte sig til uafgjort 11-11 i sidste sekund af 3. periode. Herefter måtte fægterne ud i forlænget tid, hvor Rasmus’ modstander vandt prioriteten, men med god hjælp fra Emilia, der coachede fra sidelinjen, lykkedes det Rasmus at sætte det afgørende touche.  Herefter var der ikke flere kræfter, så Rasmus endte med en sølvmedalje.

Hos kadet piger vandt Emilia Borrye en overlegen sejr på 15-6 i finalen.

Alt i alt var det en god weekend med mange gode kampe og mange medaljer.


Fægteklubben Trekanten
Ryparkens Idrætsanlæg
Lyngbyvej 104
2100 København Ø
Danmark

Telefon: +45 39 27 13 13
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.