Skip to main content

Stor dag for fleuretdrengene ved VM i Porec

kadetgruppe_VM_2013
De tre fleuretdrenge i dag. Fra venstre mod højre: Thomas Berg, Tor Boesen og Kolja Dahlin

Det danske kadetfleuretlandshold, som 100% kommer fra Fægteklubben Trekanten, Kæmpede sig i dag til et super flot resultat ved kadet VM i Porec. Både Thomas og Kolja fægtede sig i puljen direkte til en plads i top 64. Her skulle Thomas møde den rutinerede polske fægter Ludwik De Bazelaire. Den polske fægter kom hurtigt foran og havde en ret sikker føring tidligt i første periode. Men Thomas begyndte at ændre sin taktik og De Bazelaire fulgte ikke rigtig med. Det betød at Thomas satte et hav af touche og vandt til sidst kampen 15 - 9. I morgen skal Thomas møde Samuel Insberger fra Ungarn.

Koljas kamp blev aldrig lige så spændene som Thomas' kamp. Idet Kolja havde lidt held med at vinde en lådtrækning mellem den japanske fægter Ryohei Noguchi og Tyler Reynolds fra Australien, som begge havde den samme rankning. Heldigvis blev det Reynolds der skulle møde Kolja og den vandt Kolja ret sikkert 15 - 7.
Det var ret heldigt især fordi Noguchi tabte en meget tæt kamp imod den meget rutinerede fægter Axel Kiefer 15 - 14. Så det ville have været en hård kamp for Kolja. I morgen skal Kolja møde Uladzislua Lahunou fra Hviderusland. Det skal ligesom som Thomas' kamp nok blive hård og spændene kamp.

Tor fægtede sig til to sejre i puljen og skulle fægte eliminationskamp i 128. Hvor han mødte den ret stærke Patrick Dula fra Canada. Dula viste sig at være en god bid stærkere end Tor og vandt 15 - 7. Dermed slutter Tor på en fin plads som nummer 75 i verden. Et udemærket resultat for en VM-debutant.

Stort tillykke til alle drengene med det super flotte resultat. Mange nationer har ikke klaret sig lige så godt som os. Eksempelvis har lande som Polen, Ukraine, Korea og Storbritanien kun en fægter med i morgen. Trekantenfægterne er dermed i familie med lande som: Tyskland, Japan og Ungarn!
Det er også værd at nævne, at Kolja og Thomas er de to første danske fægtere der kvalificere sig til anden-dagen under dette VM. 

I morgen skal Martine Spanger-Ries fægte igen. Her stiller hun op i junior fleuret. Men det er først klokken 13:00. Du kan inde da følge drengene fægte top 32, allerede fra klokken 10:00. (se links)

BEMÆRK! At live streaming nu også er mulighed. Du kan derfor se drengene fægte live i morgen på de farvede piste. 
LINK - VIDEO STREAM 

LINK - LIVE STREAM HERRERFLEURET
LINK - LIVE STREAM DAMEFLEURET 

Maltes blog er nu opdateret og du kan her læse mere om dagens kampe, samt en masse andet 
LINK - MALTES BLOG

Fægteklubben Trekanten
Ryparkens Idrætsanlæg
Lyngbyvej 110
2100 København Ø
Danmark

Telefon: +45 39 27 13 13
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.